Calvin Harris na Radiju Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Calvin Harris na Radiju Sarajevo
Facebook / Calvin Harris
Calvin Harris je škotski DJ i producent, jedan od najplaćenijih i najuspješnijih na svijetu.

Njegov novi album objavljen je 30.6.2017. pod nazivom Funk wav Bounces Vol. 1 i pun je popularnih gostiju i muzičkih zvijezda, a samo neka imena prisutna na albumu su: Frank Ocean, Pharrell Williams, Snoop Dogg, John Legend, Katy Perry, A-Trak i brojni drugi. On je i zaokret u do sada pretežnom elektronikom nabijenom zvuku Calvina Harrisa i potpuno drugačiji od hitova Acceptable in the 80's, I'm Not Alone, Bounce, Summer, Blame, We Found Love, This Is What You Came For, How Deep Is Your Love (preko milijardu pregleda na Youtube), i drugih.

Sa trećim albumom 18 Months, prešao je i rekord Michael Jacksona sa najviše pjesama u Top 40 s jednog albuma - Calvin Harris ih je imao 9. Ovaj rekord je nedavno srušen od strane Eda Sheerena, koji je imao čak 13 pjesama u Top 40.

Za video spot s Rihannom We Found Love osvojio je 2013. godine Grammy nagradu. Tri godine za redom (2013-2015) Forbes ga je proglašavao prvog na listi najplaćenijih DJ-eva, zarađujući preko 60 miliona dolara godišnje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije