Buena Vista Social Club - Vicenta

0
Radiosarajevo.ba
Buena Vista Social Club - Vicenta
FOTO: Facebook / Buena Vista Social Club
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Novo izdanje kubanskog ansambla Buena Vista Social Club, nazvano Buena Vista Social Club's 25th Anniversary Editions, biti će predstavljeno 17. septembra 2021. godine. Ovo 2xLP+2CD Deluxe Book Pack izdanje je tempirano na 25. godišnjicu snimanja albuma a sadržavati će i originalni remasterizovani album koji je djelo Grammyem nagrađenog Bernia Grundmana. Ostatak materijala je vezan za nove linijske bilješke, nikada prije viđene fotografije i tekstove, detaljnije biografije, umjetničke grafike i istorijat legendarnog originalnog kluba u Havani (Deluxe Book Pack).

Vicenta je klasična kompozicija snimljena na sesiji za album Buena Vista Social Club 1996. godine, a sadržava vokalni duet između Eliadesa Ochoe i Compay Segunda. Pjesma prati priču o poznatom požaru koji se desio 1. aprila 1909. godine, koji je uništio selo La Maya nedaleko od Santiago De Cube, mjestu u kojem je Eliades Ochoa rođen, u kojem je odrastao okružen plantažama banana, kafe i kakaa.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije