Bolero i Kalifornija u mojoj glavi

0
Radiosarajevo.ba
Bolero i Kalifornija u mojoj glavi
Foto: Arhiv / Bolero

Bolero je bosanskohercegovačka rock grupa, čije je djelovanje započelo 1982. godine u Sarajevu. Naziv grupe je dobiven prema istoimenom slavnom djelu francuskog kompozitora Ravela.

Iako je grupa djelovala svega nekoliko godina, u tom periodu su objavili dva studijska albuma: Na kraju slavlja (1986.) i O Jesenjinu (1988.).

Oba albuma vrlo dobro su prošla kod publike. Pjesme kao što su: Galebovi, Dajana, Sjećanja, Misli na mene, Na kraju slavlja, Jelena, O Jesenjinu, Krčmarska Moskva ili Pismo majci su pjesme koje su još uvijek rado slušane.

Frontmen i osnivač grupe je Miroslav Bartulica, rodom iz Livna. Pored Bartulice, pomoćnog vokala, gitarista i tekstopisca, grupu su sačinjavali Mile Anđelić kao vokal, Mustafa Čizmić kao bas, Zoran Grabovac kao bubnjar i Nedžad Hadžić kao klavijaturist. Hadžića je privremeno, zbog odlaska u vojsku, zamijenio Dino Olovčić iste, 1985. godine. Zanimljiv je i podatak da je na audicijama za vokala sudjelovao i kasniji vokal megapopularnog Bijelog dugmeta, Mladen Vojičić Tifa.

Poslušajte pjesmu Kalifornija u mojoj glavi iz 1986. godine.

Meni fali daska na plaži
meni treba košulja s palmama
čeka me kadilak u garaži
pale me kontakti s damama

Talasi Tihog okeana
sanjarim sretan u piđami
glumice vrele, hladno piće
zamišljam ležeći u tami

Kalifornija u mojoj glavi
vodi me i neda mira
Kalifornija maštam o slavi

Kalifornija playboy-a vampira

Talasi Tihog okeana
sanjarim sretan u piđami
glumice vrele, hladno piće
zamišljam ležeći u tami

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije