Billy Andol svirao u Ljubljani i promovirao novi spot

Radiosarajevo.ba
Billy Andol svirao u Ljubljani i promovirao novi spot

Sarajevski bend Billy Andol u subotu 8. septembra je nastupio u klubu Gala Hala u ljubljanskom autonomnom kulturnom centru Metelkova. Koncert je održan u okviru proslave 19. godišnjice osnivanja popularne Metelkove, jedinog centra takve vrste na Balkanu i šire, a koja je osnovana 1993. godine, skvotiranjem kompleksa kasarne bivše JNA u širem centru Ljubljane, a nakon povlačenja vojske.
Klub Gala Hala, u kojemje  Billy Andol nastupao, jedan je od nekoliko klubova koji egzistiraju u okviru kulturnog centra Metelkova, a detalji su dostupni putem linka www.metelkova.org

Tom prilikom predstavljen je i novi spot za pjesmu "Billy sanja", sa drugog albuma "Kako je Billy pokušao da preplovi svjetska mora i šta mu se desilo na tom putovanju", koji je izdan u proljeće ove godine. Autor spota je Quinn Hester iz Kanade - diplomant Wisconsin-Milwaukee univerziteta - a sam spot je zapravo prilagođeni film "Framework", čiji su dijelovi nastali grebanjem 16 mm filma gitarskom trzalicom. Za film mu je bilo potrebno cijela dva mjeseca rada, a prikazan je i na Milwaukee Film Festivalu 2009. godine.

Pogledajte spot "Billy sanja"...

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije