Beyonce - Black Parade

Radiosarajevo.ba
Beyonce - Black Parade
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

U čast Juneteenth – praznika koji obilježava 19. juni 1865. godine, odnosno dan kada je ukinuto ropstvo u SAD-u – Beyonce je objavila novu pjesmu nazvanu Black Parade. Ko-producirana je od strane Beyonce i Dereka Dixiea a napisana od prave male armije tekstopisaca: Blu June, Brittany Coney, Worldwide Fresh, Derek Dixie, Kaydence, Caso, JAY-Z i Beyonce. Amerikanka repuje i pjeva o tamnoputosti, o rodnom gradu (Huston), o ženstvenosti i crnačkoj kulturi. 

Black Parade nije mogla doći u bolje vrijeme, dok se nastavlja borba protiv sistemskog rasizma, policijske brutalnosti i nepravde generalno, pjesma je podsjetnik da i dalje budemo ponosni na ono što jesmo. “Nadam se da ćemo nastaviti širiti radost i slaviti jedni druge, čak i u ovo teško doba borbe. Molim vas ne zaboravite našu ljepotu, snagu i moć“ – napisala je na društvenim mrežama promovišući novi singl.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije