Bend Vakat: Vrijeme je da se kaže "Dosta!"

Radiosarajevo.ba
Bend Vakat: Vrijeme je da se kaže "Dosta!"
Foto: Vakat / Sarajevski rock bend „Vakat“ ove jeseni objavio je novi singl i video spot

Sarajevski rock bend „Vakat“ ove jeseni objavio je novi singl i video spot pod nazivom „Dosta“, koja će brzo pronaći put do slušatelja, s obzirom na to da ima karakterističan socijalno orijentisani pečat, koji se mogao primijetiti i u ranijim radovima ovog benda.

Pjesma šalje čvrstu, bolnu i jasnu poruku svima onima koji znaju, ali i onima kojima nije stalo. Bend poručuje da je „Dosta!“ manipulaciji i nepravdi, i poziva na mobilizaciju uma i razuma „običnog“ čovjeka.

„Ovom pjesmom želimo podići glas za one 'obične ljude' od kojih država živi, a ništa im ne nudi. Za one koji ne mogu više da podnesu svakodnevnicu i žele „izaći iz vlastite kože“, i to isključivo zbog bestidnih fanatika i političara kao kreatora današnjice. Za sve one poštene i radne ljude koji svakodnevno doživljavaju kako ih polupismeni prave nepismenima, i otimaju im i više od onog što imaju. Za sve one koji gledaju kako njihovi dragi, pametni i vrijedni ljudi odlaze. Za sve one gladne, bijesne i razočarane koji žive na ivici pucanja. Za sve one koji žele da vrisnu 'Dosta!', kazao je frontmen grupe Vakat Atila Varga.

Inače, pjesma je snimljena u studiju MC Pavarotti u Mostaru, dok je za miks i mastering bio zadužen Marin Meštrović u svom studiju u Sarajevu.

Video produkciju za spot koji je sniman na nekoliko lokacija u Sarajevu radio je Goran Đemidžić.

Članovi benda „Vakat“ su se ovom prilikom željeli zahvaliti svima koji su učestvovali u projektu stvaranja novog singla, a najavljuju i mini-koncert, te prezentaciju novog projekta u Sarajevu, nakon čega se ponovo vraćaju u studio na snimanje novog materijala.

Ovaj bend je nastao 2007. godine u Sarajevu, a današnji sastav čine Atila Varga (vokal), Dinko Činjarević (bass), Zlatan Avdagić (gitara) i Mirza Duran (bubnjevi).

Novi spot možete pogledati u nastavku.

 Za dodatne informacije također možete posjetiti i oficijelnu Facebook stranicu benda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije