Belle and Sebastian - Unnecessary Drama

0
Radiosarajevo.ba
Belle and Sebastian - Unnecessary Drama
0 / Belle and Sebastian
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Škotski indie pop band Belle and Sebastian koji je nastao u Glasgowu 1996. godine, i dalje predvođen Stuartom Murdochom, predstavio je novi singl Unnecessary Drama. Sedmočlana ekipa je sa ovom pjesmom najavila 11. studijski album A Bit Of Previous nakon sedam godina pauze, koji će biti objavljen 5. maja 2022. godine za Matador Records.

Glavni vokal i kompozitor Murdoch je komentarisao novi materijal i kazao da je novi LP trebao biti snimljen u Los Angelesu ali da je COVID-19 promijenio planove i da je zbog toga sve snimljeno na domaćem terenu, u Glasgowu. Ovo je prvi LP urađen u škotskoj prijestolnici još od 1999. godine i albuma Fold Your Hands Child, You Walk Like a Peasant.

Tek nekoliko sedmica nakon što novi album bude predstavljen javnosti Belle and Sebastian će biti na dvomjesečnoj američkoj turneji a britanski i europski koncertni datumi će biti krajem ove i početkom naredne godine.


[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/in-memoriam-naseg-komorata-asima-sehanovica-pozdravljamo-posljednjim-rudarskim-sretno/544572?type=trending[/related]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije