Barns Courtney - Supernatural

0
Radiosarajevo.ba
Barns Courtney - Supernatural
0 / Barns Courtney

Svaki radni dan predstavljamo vam jedan novi singl na radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Pjevač i tekstopisac rođen u Velikoj Britaniji a odgajan u Seattleu, Barns Courtney je objavio singl koji je nazvao Supernatural. Njegovo muzičko putovanje krenulo je sa indie bendovima SleeperCell i Dive Bella Dive, a nakon što je napisao album koji tadašnja izdavačka kuća Island Records nikada nije objavila, krenuo je putem solo muzičke karijere. Taj period je bio jako težak jer se izdržavao radeći u kompjuterskom megastoru PC World i spavajući kod prijatelja ili u autu svoje djevojke.

Upornost se isplatila kada je 2015. godine objavio Glitter & Gold, pjesmu sa kojom je nastupio na mnogobrojnim festivalima i raznim događajima a iskorištena je i u filmskoj najavi (traileru) za The Founder u kojem glumi Michael Keaton. Karijera 31-godišnjaka je od tog momenta ide samo uzlaznom putanjom. Barns Courtney je do danas objavio dva studijska LP-a a trenutno se nalazi na turneji po Sjevernoj Americi (36 datuma) koja se završava sredinom novembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije