Anastacia na Radio Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Anastacia na Radio Sarajevu
Official web site / Anastacia
Ovaj vikend na 90,2 slušamo Anastaciu, a povod je njen live album "A 4 App"

Nakon što je 2015. godine objavila CD sa kolekcijom najvećih hitova kojima je dodala dvije nove pjesme "Army Of Me" i "Take This Chance", Anastacia je krenula na turneju tokom koje se rodila zanimljiva ideja. U duhu današnjih tehnologija, Anastacia i njen tim su osmislili aplikaciju za pametne telefone koju fanovi downloaduje te preko nje imaju priliku glasati za svoju omiljenu pjesmu koja nije bila objavljena kao singl već se našla na nekoj B strani ili je iz nekog razloga zapostavljena. Glasanje je otvoreno 24 sata prije svakog koncerta na turneji, a pjesma koja ima najviše glasova pred sami koncert, bude uvrštena u set listu. Upravo tako je nastao album pod nazivom "A 4 App".  

Anastacia Lynn Newkirk je američka pop-rock pjevačica i kantautorica, muzički producent i modna dizajnerica. Rođena je 17. Septembra 1968. godine u Čikagu. Prodala je 85 miliona primjeraka svog debi albuma Not That Kind iz 1999. Prvim pjesmama Forever Luv (1993.), One More Chance (1993.) i Mi Negra, Tu Bombón (1998.) ne postiže znatni uspeh, međutim na red dolaze hit singlovi Not That Kind (1998.) i I'm Outta Love (1999.). Zahvaljujući singlu I'm Outta Love, Anastacia je dobila nagradu „Svjetski najprodavaniji novi ženski pop izvođač“ 2001. godine , a na tom uspješnom putu slijede i drugi hitovi kao što su Cowboys And Kisses (2001.) i Made For Lovin' You (2001.). Krajem 2001. godine objavljuje drugi album Freak Of Nature s kojeg izbacuje broj 1 hit Paid My Dues (2001.), te još tri hita: One Day In Your Life (2002.), Why'd You Lie To Me (2002.) i You'll Never Be Alone (2002). Također, 2002. godine njezina pjesma Boom je postala službenom pjesmom FIFA svijetskog nogometnog prvenstva.

Prije izlaska novog albuma, Anastacia snima pjesmu Love Is A Crime za soundtrack filma Chicago 2003, a 2004. godine se vraća na scenu nakon uspješnog oporavka od raka dojke. Treći studijski album jednostavno nazvan Anastacia iznijedrio je #1 hitove Left Outside Alone i Sick And Tired. Uslijedili su singlovi: Welcome To My Truth i Heavy On My Heart (u kojoj pjeva o teškim trenucima koje je proživjela između drugog i trećeg albuma).

2005. godine top-liste osvaja duetom s Ben Moodyjem (bivšim frontmenom grupe Evanescence) za pjesmu Everything Burns. Iste godine objavljuje i svoj prvi Greatest Hits album nazvan Pieces Of A Dream. Idući singl je bila naslovna pjesma tog albuma, a uslijedio je i duet s talijanskom zvijezdom Erosom Ramazzottijem, pjesma I Belong To You (Il Ritmo Della Passione).

2008. godine slijedi album Heavy Rotation, zatim It's A Man's World (2012.), Resurrection (2014.) i Ultimate Collection (2015.).  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije