Alfie Templeman ft. Nile Rodgers - Just A Dance

0
Radiosarajevo.ba
Alfie Templeman ft. Nile Rodgers - Just A Dance
Facebook / Alfie Templeman

Svaki radni dan predstavljamo vam jedan novi singl na radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Alfie Templeman je već dobro poznato ime na svjetskoj muzičkoj sceni. Happiness In Liquid Form i Obvious Guy iz 2020. godine su pjesme koje su skrenule pažnju na ovog mladog multi-instrumentalistu iz Bedfordshirea. Prvi album Mellow Moon je objavio 2022. godine a novi, Radiosoul, predstavio je 7. juna 2024. godine putem Chess Club Records. Dvadesetjednogodišnjak je počeo komponovati pjesme za novi album odmah nakon što je predstavio prvi, a vrhunac tog procesa se desio kada je otišao u Miami i tri dana proveo u studiju sa legendarnim Nile Rodgersom.

“Niko nema ritam kao on, tako da imati Nilea Rodgersa na vlastitoj pjesmi je jako ludo“ – kazao je 21-godišnji Alfie Templeman i dodao – “Imao sam sreću da sam uspostavio odnos sa Nile Rodgersom proteklih godina pa sam otišao u Miami da snimam s njim. On je tako skromna i divna osoba, ja bi došao oko 10 ujutro i odlazio u 10 navečer, imali bi dosta posla a on bi mi pričao mnogo interesantnih priča pa bi se osjećao jako komotno. Naučio me je jako puno o tome kako biti spontan i ne razmišljati previše. Pjesma je upravo ono u čemu je Nile Rodgers jako dobar, a to je napraviti jednostavne, zabavne i zarazne refrene.“

Šok u Hrvatskoj: U jednom danu teško stradalo pet tinejdžera? 'Jedno dijete se bori za život'

Šok u Hrvatskoj: U jednom danu teško stradalo pet tinejdžera? 'Jedno dijete se bori za život'

U prilogu možete vidjeti i kratki klip rada u studiju.

Novi singl Alfie Templemana je i današnja RSA Singl premijera, pjesma Just A Dance.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije