Ako volite muziku zahtjevnu za uši, tu je VOIVOD

Radiosarajevo.ba
Ako volite muziku zahtjevnu za uši, tu je VOIVOD

Neki ih vole, neki ih mrze, ali se svi slažu da komponuju veoma zahtjevnu muziku... da! riječ je o bendu Voivod koji se ove godine vratio na scenu sa novim albumom po imenu 'Target Earth'. Pored toga što je ovo prvi album koji nije komponovao preminuli gitarista Piggy, bend Voivod slavi i 30 godina postojanja. Dakle mnoštvo tema za razgovor sa novim gitaristom benda koji se odaziva na ime Chewy. Ovaj intervju poslušajte večeras na talasima Radija Sarajevo od 21h.



Još jedna ikona death metala uživa tu povlasticu da ga mnogi cijene, a neki preziru. Chris Barnes, nekadašnji frontmen benda Cannibal Corpse se vraća sa bendom SIX FEET UNDER i novim albumom po imenu 'Unborn'. Album će biti objavljen 19. marta preko Metal Blade-a, a vi već sada možete pogledati omot.



Da li će ovaj album valjati, saznat ćemo u martu, dok vi već sada možete pročitati kako su se našoj redakciji svidjeli novi albumi grupa VOIVOD, HELLOWEEN ili KOLDBRANN. Otiđite na našu FB stranicu i pod Notes nađite nove recenzije.



Neku prvu ideju o tome u kojem smjeru će ići novi album benda HYPOCRISY smo već dobili. Novi album će se zvati 'End of Disclosure' i bit će objavljen 22. marta. Omot možete vidjeti ovdje, dok naslovnu pjesmu možete čuti na ovom linku:

Hypocrisy - End Of Disclosure

Za mjesec april nas očekuje novi album benda AMORPHIS koji će se zvati 'Circle'. I oni su već objavili omot dolazećeg albuma na koji se možete navikavati i ovdje.



Ove sedmice nas je dočekala i jedna tužna vijest, naime bend THE DEVIL'S BLOOD se po svemu sudeći raspao. Još nema nikakvih oficijelnih razloga, niti se zna šta se zapravo desilo.
Da sve u životu ipak treba gledati sa pozitivnog aspekta, to dokazuje bend AUDREY HORNE sa novim spotom za pjesmu 'Redemption Blues'



Za više informacija o metalu, uvijek možete pratiti našu FB stranicu i možete nam slati vaše komentare i muzičke želje!

Čujemo se u 21h!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije