Aaron Frazer - Payback

0
Radiosarajevo.ba
Aaron Frazer - Payback
FOTO: Facebook / Aaron Frazer

Svaki radni dan predstavljamo vam jedan novi singl na radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Bubnjar i pjevač grupe Durand Jones & the Indications, 33-godišnji Aaron Frazer je multi-instrumentalist koji je 10-og aprila objavio dva singla kao uvod u drugi studijski album. Muzičar koji je počeo svirati bubanj kada je imao samo devet godina je objavio pjesme Into The Blue i Payback, a album najavljen za izdavačku kuću Dead Ocean za 28. juni je također nazvao Into The Blue. U promotivnom materijalu ga je opisao kao “najjasniji portret onoga ko sam ja kao umjetnik“ – kazao je Frazer.

Glavni singl Payback je pjesma u brzom, plesnom ritmu sa Northern Soul bubnjevima, prljavom gitarom, slatkom bas linijom i prepoznatljivim falsetom. “Payback se odnosi na karmu“ – dodao je Frazer – “Kada zgriješite prema nekome, u ljubavi ili životu, interesantni su načini kako vam se to vrati, koliko god pokušavali da od toga pobjegnete. Muzika zvuči kao scena potjere, a tekst me je doveo do ideje da je otplata na putu, kao da me stiže zaslužena kazna.“

Tijelo sina proslavljenog trenera tuzlanske Slobode pronađeno u Beogradu

Tijelo sina proslavljenog trenera tuzlanske Slobode pronađeno u Beogradu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije