Plesni performans 'Blue Skies' u SARTR-u

Radiosarajevo.ba
Plesni performans 'Blue Skies' u SARTR-u

Amy Danielson, FOTO: Facebook

Večeras, 11. septembra, na sceni Sarajevskog ratnog teatra od 20h, publika će imati priliku pogledati plesni performans organizacije 'Genesis' pod nazivom 'Blue Skies'.

Genesis: Sarajevo Dance Theatre  je neprofitna organizacija koja za cilj ima stvoriti kreativno okruženje za rad umjetnika. Čini  je 10 plesača, educiranih u oblasti savremenog jazza, tap (stepa) i hip-hopa, sa američkim instruktorima, Amy Danielson, Meghan Way, Sarah Moore i Arlene Yuan.

Performans je režirala Amy Danielson, a koreografiju, pored, Amy Danielson, potpisuju i Meghan Way, Arlene Yuan i Jenifer Sarver. Na večerašnjem performansu, Genesis trupi će se pridružiti i FRESH Generation Sarajevo Hip-Hop Crew.

Organizacija Genesis je posvećena povećanju društvene svijesti o važnosti plesa i ujedinjenju ljudi različitih životnih iskustava i porijekla  kroz umjetnost i ples.

''Nastanak samog projekta i pozadina priče je lične prirode, te univerzalnog karaktera za sve ljude. Inspiriše me momenat u kojem osoba biva postavljena pred ultimativni životni test - na koji se način mi kao osobe mijenjamo, kako rastemo, te odakle crpimo snagu za dalje. Ako nađemo način da iskoristimo ovu priliku kroz izazov poboljšanja sebe, onda kreiramo bolji svijet'', kazala je Amy Danielson za naš portal.

Ulaznice za večerašnji performans u SARTR-u se mogu kupiti na blagajni po cijeni od 5KM.

FOTO: Ismet Lisica

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije