Hewitta: Nemojte me slati u penziju, nisam još gotov!

Radiosarajevo.ba
Hewitta: Nemojte me slati u penziju, nisam još gotov!

Detalj iz meča Hewitta i Paul-Henrieja (foto: Getty Images)


Vjerovatno najveće iznenađenje prvog dana US Opena u konkurenciji tenisera bio je poraz Australca Lleytona Hewitta, nekadašnjeg prvog igrača svijeta i pobjednika ovog turnira 2001. godine.

U prvom je nastupu Hewitt skupio snage i nakon 0:2 u setovima izjednačio protiv Francuza Paul-Henrieja Mathieua na 2:2, ali u petom je setu ostao bez snage te je u završnoj dionici uhvatio samo jedan gem. Završilo je pobjedom Francuza 6:3, 6:4, 5:7, 4:6, 6:1.

Ove je godine Hewitt imao mnogo problema s ozljedama, pa je tako dio uvodnog dijela 2010. godine propustio zbog ozljede kuka, dok je tokom ljetne američke turneje propustio nekoliko turnira zbog ozljede lista.

Isto tako, samo nekoliko dana prije početka US Opena pukla je saradnja između 29-godišnjeg tenisera i njegovog dosadašnjeg trenera Nathana Healeyja. Međutim, Australac ne vidi u svemu tome natruhe nove krize u karijeri.

"Nemojte me, molim vas, slati prema penziju. Ja još nisam gotov", rekao je Hewitt i nastavio:

"Imao sam dosta problema s ozljedama ove godine. Unatoč tome, igrao sam odlično na travi. Pa, ne bih osvojio Halle i pobijedio u finalu Federera da nisam bio pravi. Igrao sam dobro i u Wimbledonu. No, sada me nova ozljeda usporila i ako ćemo biti realni, nisam se niti osjećao kao da mogu nešto konkretno napraviti na US Openu."

Ipak, Hewitt je bio i samokritičan u svemu.

"Frustrirajuće je kada te ozljede slome i ne daju ti pravu pripremu za meč. Pokušao sam sve protiv Mathieua, no nije išlo. Griješio sam, krivac sam ja, ali idem dalje. Stvarno sam daleko, daleko od penzije."

Federer pobjedom krenuo po šestu titulu US Opena


totalsport/radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije