Silajdžić se danas sastaje sa Ejupom Ganićem

Radiosarajevo.ba
Silajdžić se danas sastaje sa Ejupom Ganićem

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić danas bi trebalo da se u Londonu sastane sa članom ratnog Predsjedništva BiH Ejupom Ganićem.

Pročitajte sve o slučaju Ganić


"Silajdžić će se definitivno susresti i sa Ganićem. Nadamo se da će u 10.00 sati Sud odobriti Ganićevo privremeno puštanje na slobodu. Ako se to ne dogodi, Silajdžić je dogovorio posjetu Ganiću u britanskom pritvoru za 18.15 sati", rekao je Damir Arnaut, Silajdžićev savjetnik.

Planirano je da se Silajdžić, koji je sinoć stigao u London, danas sastane sa ministrom vanjskih poslova Velike Britanije Davidom Millibandom i sa bivšim visokim predstavnikom u BiH Paddyjem Ashdownom.

Arnaut je ponovio da je Ganić primarni razlog posjete Silajdžića Londonu te da to nikada nisu skrivali, ali da će Silajdžić prilikom susreta sa Millibandom razgovarati i o aktuelnoj situaciji u BiH.

Jučer je Predsjedništvo BiH trebalo na sjednici raspravljati upravo o istupima dužnosnika BiH, posebice Ministarstva vanjskih poslova, vezano za slučaj Ganić. Međutim, ta je rasprava odgođena.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije