Rus Panarin pobjednik internet turnira 'Bosna 2010'

Radiosarajevo.ba
Rus Panarin pobjednik internet turnira 'Bosna 2010'

Preko 1000 šahista iz cijelog svijeta takmičilo se na internet stranici www.chessclub.com za prvu nagradu internet kvalifikacijskog turnira za turnir "Bosna 2010", a pobjednik finalnog meča je Michail Panarin, velemajstor iz Rusije.

Panarin je bio najbolji od 16 šahista koji su nastupili u polufinalnim partijama. Ruski velemajstor je osvojio prvu nagradu u vrijednosti 350 US $, direktnu registraciju na 40. međunarodni šahovski turnir "Bosna 2010" uz plaćenu kotizaciju, smještaj i povratnu avionsku kartu. Panarin je u finalnoj partiji pobijedio velemajstora Ivana Cheparinova iz Bugarske čime je Cheparinov dobio drugu nagradu, u vrijednosti 250$.

“Slobodno mogu reći da ICC pretstavlja najpopularnije mjesto za okupljanje ozbiljnih i profesionalno orijentiranih šahista, koji stečeno znanje i iskustvo prezentiraju svakodnevnim prelijepim online partijama. Kao članu organizacionog tima Bosna2010 zaista mi je čast ugostiti podjednika kvalifikacionog turnira odigranog upravo na ICC-u. Ovakav događaj je u značajnoj mjeri pozitivno uticao na popularnost turnira Bosna 2010, a to se direktno može vidjeti kroz interesovanje za kvalifikacioni turnir gdje je učešće uzelo oko 1500 učesnika, i kroz povećanje posjećenosti sajta turnira www.open2010.skbosna.ba. Radujem se što ću imati priliku ugostiti veliki broj šahista iz čitavog svijeta, a sigurna sam da ćemo ispuniti njihova očekivanja", rekla je zamjenica direktora turnira Bosna 2010, Nermina Aziraj.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije