Festival dokumentarnog rock filma

Radiosarajevo.ba
Festival dokumentarnog rock filma


Festival dokumentarnog rock filma DORF ove godine se održava od 4. do 7. marta i to u tri grada: Vinkovcima, Rijeci i Zagrebu. Gradsko kazališe u Vinkovcima, zagrebačko Dokukino i Art-kino Croatia u Rijeci ugostiće posjetioce željne filmova koje obrađuju život i djelo muzičara, a festival ima i raskošan popratni program: koncert Darka Rundeka, iložbe stripova, fotografija i promocije knjiga.

Festival organizuje Udruga ljubitelja filma Rare u saradnji sa zagrebačkim Restartom i udruženjem Amandla iz Rijeke, a publika će moći pogledati 21 dokumentarni film iz 8 zemalja. S najvećim nestrpljenjem očekuju se dokumentarci o Sex Pistolsima, Joeu Strummeru i bendu Dr. Feelgood, koji čine trilogiju o britanskoj muzičkoj sceni 70-ih godina. Tu su i filmovi o Leeju Scratchu Perryju, Damou Suzukiju, bendu Boye, Vladi Divljanu, zatim Sevdah autorice Marine Andree koji je bh. publika mogla vidjeti na prošlogodišnjem SFF-u.

Više informacija na službenoj stranici DORF-a.

kulturpunkt.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije