Mourinho nadmudrio Ancelottija, Sevilla do remija u Moskvi (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Mourinho nadmudrio Ancelottija, Sevilla do remija u Moskvi (VIDEO)

Foto: Getty

Milanski Inter je pobijedio Chelsea 2-1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, odigranoj na San Siru. Ipak, varljiva je to prednost uoči drugog meča na Stamford Bridgeu. Kako je prošlo devedeset milanskih minuta još je bolji rezultat zaslužio gost iz Londona. Chelsea je imao veći posjed lopte (55-45), imali su više udaraca u okvir gola (8-3) i kompletan broj udaraca (17-8), kao i što su bili angažiraniji i okrenutiji napadanju. No, Inter je ono malo šansi pred Čechom (kasnije i Hilariom, koji je zamijenio ozlijeđenog češkog vratara) vrlo dobro iskoristio. Već u 3. minuti je Argentinac Diego Milito sjajno reagirao, te pogodio bliži kut za 1-0 i erupciju oduševljenja na tribinama.

"Sjajno je bilo postići pogodak tako rano. Osjetili smo još jaču motivaciju nakon toga", rekao je Milito i nastavio:

"Situacija se možda malo zakomplicirala nakon primljenog gola početkom drugog dijela, ali vrlo brzo smo vratili prednost. Mislim da je bilo važno pobijediti u prvom ogledu jer smo još jednom dobili dokaz da smo jednako jaki kao i svi ostali ugledni klubovi Evropi. Imamo i znanja i srca boriti se za najviše - rekao je Milito i obećao:

"Idemo u London po prolaz. Znamo da možemo. Chelsea je odličan tim, dokazali su to i ovdje. Ipak, ne zaostajemo za njima, niti malo."

Taj pogodak je prilično usmjerio daljnji tok utakmice budući je Chelsea bio primoran napadati, a Inter se svjesno povukao. Najbliže izjednačenju je došao Drogba koji je iz slobodnog udarca pogodio prečku, a u nadoknadi prvog dijela mogao je biti suđen i jedanaesterac za goste, kada je Samuel srušio Kalou koji se spremao na udarac. Ipak, baš je Kalou majstorski reagirao početkom nastavka kada je sa 25 metara "plasirao" loptu u mrežu. Istina kaže i da je vratar Intera Julio Cesar trebao bolje reagirati.

Međutim, 1-1 je na semaforu svjetlilo samo četiri minute u kojem je trenutku Estaban Cambiasso odlično natrčao i zabio loptu u suprotni ugao gola. Do kraja je Chelsea prijetio, imao i neke izgledne prilike, ali je ipak ostalo 2-1, te se drama tako seli prema Londonu i uzvratnoj utakmici.

http://www.youtube.com/watch?v=QjQKhUMdS8Q


CSKA i Sevilla remizirali u Moskvi

Na moskovskom Lužnjiki stadionu nogometaši CSKA i Seville su odigrali prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka. Pobjednika nije bilo, ali s 1-1 gosti mogu biti zadovoljni. Bolji dojam su na utakmici ostavili domaći nogometaši, ali platili su danak velikoj pogrešci u 25. minuti kada su dozvolili da Negredo, neometan iz blizine, postigne za Andalužane jako bitan pogodak.

Nabačenu loptu s desne strane su propustili i golman Akinfejev i dva igrača odbrane u CSKA, a poklon je prigrlio Negredo. Prije i nakon toga je CSKA diktirao tempo, makar se treba priznati da nisu imali previše prilika. Uglavnom su prijetili iz daljine, a tako su i postigli pogodak. Fantastično je sa više od 30 metara opalio Mark Gonzalez u 66. minuti, a lopta je u lelujavom letu odsjela u mrežu kraj ukopanog Palopa.

No, upravo je gostujući vratar Palop na kraju postao junakom, jer je u 85. minuti sjajnom reakcijom nogom spriječio pobjedu domaćina. Tomaš Necid se stuštio u šesnaesterac, lijepo se zagradio pratnje, ali je siguran pogodak spriječio Palop.

http://www.youtube.com/watch?v=NCWLxSdbVUk


Liga prvaka, osmina finala (prva utakmica):

Inter - Chelsea 2-1 (Milito 3, Cambiasso 55 / Kalou 51)

CSKA Moskva - Sevilla 1-1 (M. Gonzalez 66 / Negredo 25)

sportskenovosti.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije