Upitno odigravanje utakmice u Rijadu

Radiosarajevo.ba
Upitno odigravanje utakmice u Rijadu


Nogometna A selekcija Bosne i Hercegovine je 3. marta trebala igrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije Saudijske Arabije. U Rijadu je utakmicu trebala igrati i olimpijska reprezentacija BiH, ali kako sada stvari stoje od tih utakmica neće biti ništa.

“U postocima, utakmica je 90 posto propala. Dobili smo obavijest da je Saudijska Arabija imala rok ya organiyaciju utakmice, iako su prije pristali na našu molbu d aim odgovorimo nakon žrijebanja u Varšavi. Dan nakon žrijebanja 8. februara poslali smo naš pristanak i dobili ovakav odgovor. Ostali su još mali izgledi", rekao je za Dnevni avaz sekretar za reprezentacije Munib Ušanović.

Iz Nogometnog saveza BiH namjeravali su u Varšavi dogovoriti prijateljski susret sa jednom od evropskih reprezentacija za slobodan FIFA-in termin u martu. Selektor Safet Sušić dan nakon žrijebanja na konferenciji za novinare izjavio kako nije razgovarao sa drugim selektorima oko odigravanja prijateljske utakmice 3. marta, pa ostaje pitanje zašto su u N/FSBiH uopšte odugovlačili sa Saudijcima.

Dvije alternative

Kako je saznao Dnevni avaz naš savez ima dvije alternative. Jedna je ponuda Paragvaja za prijeteljsku utakmicu u Beču, a druga je susret sa Nigerijom u Londonu. Selektor Sušić odlučit će o tome sa kojom će reprezentacijom BiH igrati prijateljski susret.

Nogometni savez naše zemlje ranije je odbio ponude Čilea i Gane za odigravanje prijateljskog susreta 3. marta, a kao razlog navedena je udaljenost na koju bi igrači morali putovati.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije