Nova uprava HKD Napredak

Radiosarajevo.ba
Nova uprava HKD Napredak
Udruga likovnih umjetnika HKD "Napredak" sinoć je u Sarajevu na Skupštini Udruge izabrala novu upravu s novom predsjednicom Blankom Bosnić na čelu.

Na Skupštini je bilo prisutno dosadašnje rukovodstvo ULU HKD "Napredak", predsjednica Ivana Mijić, dopredsjednik Adis Lukać i tajnica Snježana Kostić, saopćeno je iz "Napretka".

Učesnike je pozdravio predsjednik "Napretka" Franjo Topić, kazavši da je Udruga dobro radila te postala prepoznatljiva sa svojim izložbama povodom Uskrsa i Božića.

Likovni kritičar Vojislav Vujanović prokomentirao je umjetnički rad nove predsjednice, ocijenivši da je karakterizira temeljiti intelektualni naboj te da je u stanju pronaći likovna rješenja u kojima naboj isijava svu svoju energiju koju mogu osjetiti promatrači njezinih djela.

Ona, kazao je, likovnim rješenjima i korištenim materijalima daje inovativna rješenja. Riječ je o moćnoj umjetnici i već potpuno zreloj.

Vujanović je također potcrtao da udruga ne stagnira, već uspijeva da pobudi interes kod mladih ljudi, nazvavši to velikom pobjedom.

U umjetnički odbor jednglasno je izabrano šest članova: Boris Hodak, Adis Lukać, Stijepo Gavrić, Amer Hadžić, Arnela Zolota te Jasmina Jamak.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije