Sušić: Pjanić me nije oduševio

Radiosarajevo.ba
Sušić: Pjanić me nije oduševio

Foto: Reuters

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić prethodnih sedmica započeo je turneju upoznavanja svojih reprezentativaca.

Nakon što je posmatrao utakmice naših bundesligaša u redovima Hoffenheima i Wolfsburga, popularni Pape je u Francuskoj pogledao nastup našeg kapitena Emira Spahića koji je sa Montpelliereom igrao protiv Lensa, te Miralema Pjanića koji je u dresu Lyona igrao protiv PSG-a.

"Pjanić me nije pretjerano oduševio, ali nije igrao ništa lošije od svojih saigrača. Lyon ove sezone igra dosta slabo i pobjedio je PSG samo zahvaljujući igraču više, kojeg su imali nakon što su gosti dobili crveni karton. Pjanić je igrao do 65. minute, kada ga je trener izveo iz igre. Mislim da je razlog
njegovog izlaska iz igre, ali i nešto lošije predstave, prvenstveno povreda koju je zadobio prije nekoliko dana", rekao je Sušić u razgovoru za portal Reprezentacija.net.

Udarna tema bh. medija su mladi igrači koji nastupaju za selekcije drugih država. Među njima su Damir Čorić, Haris Seferović, Jasmin Sudić i drugi.

"To su sve veoma mladi igrači. Govorili su mi za njih, ali mislim da je još rano da igraju za A reprezentaciju. Svakako da ću računati na njih u budućnosti. U Njemačkoj imam prijatelja koji prate naše mlade igrače, zatražit ću od njih da malo više obrate pažnju na ovih par momaka, koji su mi preporučeni", rekao je selektor.

reprezentacija.net/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije