Bosna u subotu protiv Partizana

Radiosarajevo.ba
Bosna u subotu protiv Partizana

Suad Šehović i Dejan Parežanin (Foto: RadioSarajevo.ba)

Košarkaški klub Bosna ASA BH Telecom će u okviru 19. kola regionalne NLB lige na svom parketu dočekati ekipu beogradskog Partizana.

Ne treba posebno predstavljati beogradsku ekipu koja je u srijedu savladala Panathinaikos u Atini.

"Jako je teško protiv Partizana vidjeti neku veliku šansu ili preuzeti ulogu favorita u ovoj utakmici. Dolazi nam ekipa koja je niz godina u jednom sistemu gdje imaju jako dobru disciplinu igrača kako u fazi odbrane, tako i u fazi odbrane. Naša šansa može biti to što su oni fizički i psihićki ispražnjeni u prošlu srijedu protiv Panathinaikosa, odnosno već su mislima protiv Barcelone protiv kojih igraju drugo kolo Eurolige. Ako nas dožive kao usputnu stanicu i malo nas pdocjene, a mi malo prebacimo naše trenutne mogućnosti možemo tražiti neku šansu protiv Partizana", rekao je trener Studenata Dejan Parežanin.

"Prednost Partizana je sigurno ofanzivni skok i čvrst sistem u fazi odbrane gdje oni jako dobro kontrolišu reket imaju dobre unutrašnje igrače koji to pokrivaju. Jednostavno ako se tu malo uđemo u kontakt i da se malo rastrčimo da bi mogli tražiti neku šansu. Nerealno je reći da se čupamo u utakmici protiv Partizana, ali mi se ne predajemo i naš rad i našu nadu ne može niko da nam oduzme", dodao je novi strateg Sarajlija.

Duga lista povrijeđenih

Zdravstveni bilten nije povoljan za domaćine. Bajiću je povrijeđen nos, te je upitno da li će moći nastupiti u subotnjoj utakmici. Rakočević, koji je propustio jutanji trening u petak, žalio se na bolove u koljenu i skočnom zglobu.

"Sarajlija i Hajrić su počeli sa laganim treninzima i nadam se da će oni biti u sastavu za utakmicu, a ostali momci su spremni da izađu sutra na parket", rekao je trener Bosne Dejan Parežanin.

"Utakmice sa Partizanom najteže, ali i najljepše u sezoni"

"Ovo su najteže, ali i najljepše utakmice koje se igraju u toku sezone. Mi kao ekipa koja je u rezultatskoj krizi i pokušavamo da se dignemo. Ne mogu obećati da ćemo se dići u ovoj utakmici, ali mogu obećati da ćemo se potruditi da utakmicu napravimo zanimljivijom. Ako se umor Partizana ukaže na parketu mi ćemo to pokušati iskoristiti. Partizan igra dugi niz godina najljepšu i najborbeniju košarku u NLB ligi i sigurno da u zadnjih par godina predstavlja važan faktor u NLB ligi.", rekao je kapiten Bosne Suad Šehović.

"Mislim da su nas u ovom trenutku svi otpisali, ali mi ćemo pokazati da ćemo se vratiti i da ćemo dati sve od sebe da utakmica bude zanimljiva, jer niko ne voli da gleda Bosnu na -30.", dodao je Šehović.

Duel starih rivala počinje u 20,15 sati u subotu 30. januara u Olimpijskoj dvorani Zetra.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije