Ćiro novi trener Shanghaija?

Radiosarajevo.ba
Ćiro novi trener Shanghaija?

Foto: shenhuafc.com.cn

Na službenoj stranici Shanghai Shenhua objavljena je montaža Ćire kao Deda Mraza, a o Ćiri kao novom treneru klub izvještavaju azijski i neki francuski mediji.

Ono što se nakon utakmica baraža danima nagađalo, čini se dobiva i svoj epilog. Nakon okončanih kvalifkkacija za SP u Južnoj Africi, selektora naše reprezentacije, Miroslava Blaževića mediji su često povezivali sa kineskim timom Shanghai Shenhua i o astronomskoj ponudi Kineza od milion eura za sezonu.

Ćiro je nekoliko puta do sada naglasio da od njegovog angažmana u Kinu neće biti ništa jer nije spreman za to, "Ukoliko bih otišao u Kinu, razbolio bih se", govoro je Ćiro u svom stilu, ali ipak se čini da je realnost malo drugačija.

Nekolicina azijskih medija i portala, među kojima i zvanični sajt Shanghai Shenue, novog Ćirinog tima kako stvari stoje, objavili su informaciju da je Miroslav Blažević novi trener ovog kineskog kluba i da će zarađivati milion eura godišnje.

"U ovom trenutku teško vam mogu reći bilo šta, što bi vama i javnosti bilo od koristi jer ni sam ne znam na čemu stojim. Da, istina je da postoji kontakt sa Kinezima i mogućnost da preuzmem taj klub ali još uvijek ništa definitivno nisam dogovorio. Čekam sjednicu izvršnog odbora NS BiH kako bi konačno razgovarali o mom statusu, ja sam još uvijek pod ugovorom sa nogometnim savezom BiH i zaista je nezahvalno bilo šta sada prognozirati", rekao je Blažević za Sportin.ba.

Na ruku Ćiri ide i zategnut odnos između njega i Zvjezdana Misimovića koji više ne želi igrati za BiH dok je Blažević selektor.

"Ako je uistinu tako, onda mi ne preostaje ništa drugo nego da odem iz reprezentacije BiH. Ranije sam još rekao da je Misimović važniji i potrebniji reprezentaciji od mene. Ako on ostane pri tome stavu onda ja i definitivno odlazim", rekao nam je za Sportin.ba, selektor reprezentacije BiH, Miroslav Ćiro Blažević.

Ćiro potpisao pismo namjere?

Iako je medijima Blažević u izjavljivao kako nije ništa potpisao sa kineskim klubom Shanghai Shenhua, istina je, kako saznaje sportsport.ba, drugačija.

Kako je izjavio vlasnik kineske ekipe Zhu Jun, Blažević je sa klubom iz Shanghaija potpisao "pismo namjere" još 9. decembra, a očekuje se da zvanično potpisivanje ugovora bude obavljeno 15. decembra, kada bi Ćiro trebao izvršiti i prozivku fudbalera svoje nove ekipe.

Prema nezvaničnim informacijama u subotu će na sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine najvjerovatnije i zvanično biti objavljen kraj saradnje Saveza i Miroslava Blaževića.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije