Nakon Foče i Bratunac

Radiosarajevo.ba
Nakon Foče i Bratunac

Za adaptaciju i uređenje napuštenog prostora bivše bratunačke Zemljoradničke zadruge, Općina Bratunac izdvojila je oko 40 hiljada  KM. Ova lokacija, u Adama na obali rijeke Drine, iskoristit će se kao sklonište za pse lutalica. Po riječima načelnika Nedeljka Mlađenovića, Općina je formirala higijensku službu koja će u saradnji sa Veterinarskom stanicom iz ovog mjesta, hvatati pse lutalice, uklanjati ih s ulica, smještati ih u azil i brinuti o njima. Općina je uputila poziv i građanima da se uključe u ovu akciju, koja ovih dana počinje i obećala naknadu za svakog uhvaćenog psa lutalicu.

Bratunačke ulice su opsjednute psima lutalicama koji su se premnožili, a u posljednjih pola mjeseca počeli su napadati ljude i ujeli su sedam osoba od kojih petoro djece.

Načelnik Mlađenović je uputio poziv kinološkom udruženju, nevladinim organizacijama i onima koji se brinu o zaštiti životinja da se uključe u ovu aktivnost i brigu o psima u azilu jer za dugotrajno zbrinjavanje pasa lutalica, u budžetu bratunačke općine nisu planirana sredstva.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije