Mavsi bolji od prvaka

Radiosarajevo.ba
Mavsi bolji od prvaka

Foto: Reuters

Bucksi su poraženi kod Philadelphije 99:86, a hrvatski je reprezentativac igrao devet minuta postigavši pritom dva poena (1-2) uz jednu asistenciju. No, mala minutaža ovog igrača nije ništa čudno s obzirom na način kojim je svoju NBA karijeru započeo Brandon Jennings, deseti izbor drafta.

Jennings je briljirao u gotovo svim elementima, a zamalo je dohvatio i triple-double učinak. Susret je završio sa 17 poena, te po devet skokova i asistencija. Jednak broj koševa kod Bucksa imao je i Michael Redd.

No, Sixersi su sjajnom trećom četvrtinom (35:20) kojom je dominirao Elton Brand, pobjegli na dovoljno visoku prednost kako bi mirno dočekali kraj susreta. Andre Igoudala predvodio je pobjednički sastav s 19 poena i devet skokova, Brand je dodao 17, dok je Dalembert imao 12 koševa i deset uhvaćenih lopti.

Inače, ovim vikendom dominiraju okršaji momčadi Philadelphije i New Yorka, i upravo je u tim tonovima bio obojan navijački puk na tribinama Wachovia Centra. Naime, u najpopularnijem američkom sportu, baseballu, World Series, odnosno veliko finale igraju Philadelphia Philliesi i New York Yankees, dok će utakmicu regularne sezone odigrati i momčadi američkog nogometa, Eaglesi i Giantsi. Seriju utakmica će završiti okršaj Sixersa i Knicksa.

Dallas Mavsi brzo su zaboravili poraz na otvaranju sezone vrativši se sjajnom igrom i pobjedom u Staples Centru kod prvaka LA Lakersa. Mavsi su do prve pobjede u Los Angelesu nakon ožujka 2007. došli sjajnom obranom, te lošom šuterskom večeri domaćina za koje je Ron Artest dohvatio svoju prvu tehničku pogrešku sezone.

Teksaška je momčad vodila od početka do kraja utakmice, a nakon što su tri minute prije kraja poveli 90:73, domaći su navijači protestno napustili arenu. Dirk Nowitzki bio je najbolji u redovima Dallasa sa 21 poenom i 11 skokova, 18 je postigao Shawn Marion, Jason Terry dodao je 16 koševa, dok je Jason Kidd podijelio 11 asistencija. Slabe domaćine predvodio je Kobe Bryant s 20 koševa, no uz šut 6-19.

"Odigrali smo jako ružnu utakmicu, previše smo muka imali na šutu, čini se kako moji igrači nisu bili potpuno u susretu," kratak je bio trener Lakersa, Phil Jackson.

Ozljeda Cartera na povratku u New Jersey


Vince Carter dobio je ovacije na predstavljanju petorka u prvom susretu kod svoje bivše momčadi New Jersey Netsa. Nakon toga, u uvodnih je 15 minuta postigao čak 16 poena, međutim više nije mogao nakon što je pao i neugodno iskrenuo gležanj. Srećom, rendgenske snimke bile su negativne, a niti oteklina na samom gležnju nije bila zabrinjavajuća stoga se očekuje da će se Carter vrlo brzo vratiti.

Dwight Howard nije dopustio da ozljeda važnog igrača previše naškodi izgledima momčadi, stoga je preuzeo kontrolu nad utakmicom i odveo ekipu do lagane pobjede. Dvoboj je završio s 20 poena i 22 skoka, te četiri blokade. Igrač koji je s Carterom došao u Orlando iz Netsa, Ryan Anderson nastavlja impresionirati, i u drugu pobjedu Magica ugradio je 16 poena.

"Morali smo pošteno izboriti ovu pobjedu, posebno nakon ozljede Cartera. Srećom, imali smo dovoljno kvalitetnih igrača da ostanemo i dalje neporaženi," rezimirao je susret Dwight Howard.

Cleveland Cavsi napokon su upisali prvu pobjedu sezone, na gostovanju kod slabe Minnesote. Shaquille O'Neal odigrao je samo 19 minuta nakon što je sredinom treće četvrtine dobio četvrtu osobnu pogrešku, što je treneru Cavsa, Mikeu Brownu omogućilo da se vrati na petorku s kojom je Cleveland igrao posljednjih sezona, s Ilgauskasom na centru. Stvari su tada izgledale mnogo lakše, što jasno pokazuje trenutni problem s kojim se suočavaju Cavsi, kako uklopiti O'Neala u postojeći sustav.

"Trebat će nam vremena da naučimo Shaqove navike, gdje želi loptu, kako se kreće, tada će biti mnogo lakše. No, morat ćemo se strpiti, znamo što je on u stanju činiti svojom snagom, i tu prednost moramo koristiti," izjavio je Zydrunas Ilgauskas koji je dvoboj završio sa 15 poena.

LeBron James je bio najbolji s 24 koša i devet skokova, 20 je prikupio Mo Williams. Kod Vukova, još je jednom najbolji bio novak Jonny Flynn sa 17 koševa.

Utakmicu s dva produžetka odigrali su Charlotte i New York, momčadi koje će, ukoliko neće biti neke senzacije, kraj sezone dočekati na začelju Istoka. Bobcatsi su iskoristili mizernu šutersku večer gostiju koji su promašili 20 od uvodnih 25 pokušaja, no za to im je ipak trebao prekovremen rad. DJ Augustin je 2,5 sekunde prije kraja pogodio dva slobodna bacanja čime je osigurao pobjedu Bobcatsima. Danilo Galinari pokušao je iz očaja s više od pola igrališta donijeti pobjedu svojoj momčadi, no nije bio niti blizu. Mnogi upravo Galinarija vide u prvoj petorci nakon što je drugu uzastopnu utakmicu odigrao vrlo dobro. Miamiju je postigao 22 poena, dok je u Charlotte bio nešto skromnijeg učinka, imao je 16 poena. David Lee je bio sjajan sa 17 koševa i 18 skokova, no to je bilo nedovoljno da bi Knicksi došli do pobjede. Kod Bobcatsa istaknuo se Raymond Felton s 22 poena, devet asista i osam skokova, Gerald Wallace dodao je 18 i 15 skokova, a francuski reprezentativac Boris Diaw također je bio vrlo dobar sa 17 koševa i 11 uhvaćenih lopti.

Iznenađenje večeri predstavlja pobjeda Oklahome u Detroitu. Pistonsi su igrali bez ozljeđenog Richarda Hamiltona, a njegova obrana i poeni u ključnim trenucima mnogo su nedostajali domaćem sastavu. Kevin Durant je postigao 25 poena, jednako kao Ben Gordon na drugoj strani. Thunder je na omjeru 2-0 što znači da su sezonu tim omjerom započeli prvi put nakon šest sezona. Lani su drugu pobjedu ostvarili tek 29. studenog nakon što su otvorili sezonu s omjerom 1-16.

Od ostalih utakmica, LA Clippersi ponovno su poraženi, treći poraz u nizu doživjeli su kod Utah Jazza, Steve Nash je prikupio 20 asistencija u pobjedi Phoenixa, Chris Bosh je imao 37 poena i 12 skokova u porazu Raptorsa kod Memphisa za koje je Zach Randolph postigao 30 koševa, Boston je deklasirao Chicago, dok je Atlanta bila bolja od Washingtona. Chris Paul je s 31 poenom predvodio New Orleans do pobjede nad Sacramentom, poen više imao je Dwyane Wade u trijumfu Miamija kod Indiane.


Rezultati:
Philadelphia-Milwaukee 99:86
Charlotte-New York 102:100/2OT
Atlanta-Washington 100:89
Boston-Chicago 118:90
New Orleans-Sacramento 97:92
Detroit-Oklahoma City 83:91
Indiana-Miami 83:96
Minnesota-Cleveland 87:104
New Jersey-Orlando 85:95
Memphis-Toronto 115:107
Utah-LA Clippers 111:98
Phoenix-Golden State 123:101
LA Lakers-Dallas 80:94


kosarka.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije