Divna sjećanja na Titovu, žičaru...: Kako je Sarajevo izgledalo 1960. godine

Radiosarajevo.ba
Divna sjećanja na Titovu, žičaru...: Kako je Sarajevo izgledalo 1960. godine
Foto: Screenshot / Sjećanje na Sarajevo iz 1960. godine
Burna ratna historija s kojom se suočavao glavni grad Bosne i Hercegovine, na raksrsnici istoka i zapada ostavio je brojne tragove na ovom gradu, ali i gotovo prema pravilu uvijek ojačavao dušu građana.

Tako se mnogi s posebnom nostalgijom sjećaju vremena poslije Drugog svjetskog rata u kome se Sarajevo oporavljalo od teške okupacije i kriza, ali i radovalo jednom novom sistemu u kojem su se cijenili red, rad i disciplina.

Iako mnogi vjeruju da je period najvećeg blagostanja u gradu nastupio 1980-ih godina, ali sjećanje na neka ranija desetljeća pokazuju da su građani i tada bili zadovoljnih. Ovih dana na internet prostranstvima pojavio se snimak Sarajeva iz 1960-ih godina koji zorno pokazuje život grada 25 godina nakon završetka Drugog svjetskog rata.

Gužve u Titovoj, Trebevićka žičara, obnovljena infrastruktura i mnoštvo prirodnih bogatstava oko Sarajeva samo su neki od simbola koji u velikoj mjeri i danas krase grad, ali koji su tada posebno bili izraženi, što i sami možete vidjeti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije