Žestok bokserski meč pokraj Splita, potukli se redar i građanin

0
Radiosarajevo.ba
Žestok bokserski meč pokraj Splita, potukli se redar i građanin
Foto: Privatni album / Žestok bokerski meč pokraj Splita, potukli se redar i građanin

Šta se zaista dogodilo u Stobreču u nedjelju, pitanje je koje je otvorila video snimka dostavljena u redakciju portala Slobodna Dalmacija.

Prema zvaničnoj informaciji dobijenoj iz PU splitsko-dalmatinske, događaj je istražen i riješen.

Međutim, prema snimci, situacija je nešto složenija nego li u par rečenica dobivenih u policijskom biltenu. U ponedjeljak je njemu navedeno:

Sudar tri automobila u tunelu kod Maglaja: Dvije osobe povrijeđene i prevezene u bolnicu

Sudar tri automobila u tunelu kod Maglaja: Dvije osobe povrijeđene i prevezene u bolnicu

"Policijski službenici II. PP dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom koji se sumnjiči da je 22. kolovoza na ulici u Stobreču verbalno, a potom i fizički napao prometnog redara koji je obavljao službene radnje.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela napad na službenu osobu podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu".

S druge strane, na snimci se vidi kako saobraćajni redar udara šakama 47- godišnjaka nakon što više nije ugrožen i nakon što je ovaj podigao ruke da se odbrani. Znači u trenutku kada se redar već odbranio od nasrtaja i kada ga je 47-godišnjak prestao napadati na bilo koji način.

Još zanimljivija je konverzacija između drugog saobraćajnog redara i okupljenih prolaznika koji su vidjeli, komentarisali i snimali događaj.

Osim što se grčevito pokušava riješiti svjedoka događaja, kako ne bi vidjeli šta se zaista događa, prijeti im razgovorom u policiji budu li snimali zbivanje te u konačnici policiji neistinito prijavljuje kako je napadnut i on i kolega mu.

Sve opisano možete vidjeti u videu na OVOM linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije