Završeni 10. skokovi na Bentbaši: U sjajnoj atmosferi slavio Evald Krnić iz Crne Gore

3
FENA
Završeni 10. skokovi na Bentbaši: U sjajnoj atmosferi slavio Evald Krnić iz Crne Gore
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / 10. skokovi na Bentbaš

Vodeći sarajevski događaj u skokovima u vodu pod nazivom „Bentbaša Cliff Diving“ održano je danas na Bentbaši, nekadašnjem popularnom ljetnjem okupljalištu na obalama rijeke Miljacke.

Skakalo se sa visine od 19 metara i to u dvije kategorije, tradicionalni skokovi lasta i figurativni 'high diving skokovi'.

"Na ovogodišnjim desetim jubilarnim skokovima u vodu takmičilo se 19 skakača iz Bosne i Hercegovine i regije. Prvo mjesto je osvojio Evald Krnić iz Crne Gore (Tuzi). Drugi je bio Igor Arsenić iz Banja Luke, a treći Elvir Kovačević iz Konjica", potvrdio je Feni organizator manifestacije Dino Bajrić.

Novi skandal na Olimpijskim igrama: Belgijka se razboljela nakon što je plivala u Seni?

Novi skandal na Olimpijskim igrama: Belgijka se razboljela nakon što je plivala u Seni?

Svaki skok ocijenjivali su po najvišim standardima sudije Samir Zukanović, Haris Džemat, Adnan Džumhur, Ivica Domanović, Faruk Solaković.

"Vrijeme nas je dobro poslužilo i stručni žiri je svojom preciznošću i pravičnošću odlučio ko je najbolji", dodao je Bajrić.

Među takmičarima i u žiriju su bili ugledni predstavnici ovog ekstremnog sporta, koji je danas na Bentbaši predstavljen pred mnogobrojnom publikom. Svaki skok je bio prilika da takmičari zablistaju i pokažu svu ljepotu ovog sporta.

Prvi put ove godine 'Bentbaša Cliff Diving' bio je dio novog projekta 'Bentbaša Summer Festa', koji je održan od 2. do 4. augusta u Sarajevu, na dvije lokacije – Bentbaši i Darivi.

Ovi tradicionalni skokovi najuspješnijih skakača iz Bosne i Hercegovine i regiona oduševili su publiku i upotpunili turističku ponudu Sarajeva tokom augusta.

Ovogodišnji događaj su podržali Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, Općina Stari Grad Sarajevo, Olimpijski komitet BiH kao specijalni partner, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Federalno ministarstvo turizma i okoliša, JU Zaštićena područja Kantona Sarajevo i drugi sponzori i kompanije.

Tradicija skakanja na Bentbaši može se pratiti još od 1958. godine kada je sagrađena brana. Međutim, čuveni događaj 'Bentbaša Cliff Diving – Sarajevo' započeo je svoju tradiciju 2015. godine. Takmičenje je bilo podijeljeno u dvije kategorije: figurativni skokovi i tradicionalni skokovi.

Bentbaša Cliff Diving kontinuirano raste po veličini i reputaciji, ističući turistički potencijal Sarajeva i BiH.

Također, ovaj događaj angažuje mlade u stvaranju dinamične turističke scene i promovira prirodna bogatstva države.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije