! / Nepažnja roditelja: Beba ispuzala na prometnu ulicu, vozač je spasio

24. 06. 2021. u 14:33:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Sigurnosna kamera u vozilu jednog Rusa snimila je plavokosog dječaka kako puzi stazom u parkiću, a potom izlazi na poprilično prometnu ulicu u naselju u Kudrov kod Sankt Peterburga.

U tom trenutku ga je primijetio vozač, kao i jedan lokalni stanovnik koji se našao u blizini.

"Kada sam prolazio slučajno sam zapazio jednogodišnje dijete kako puže po trotoaru i silazi na ulicu. Kada sam stao odmah sam pogledao da li su tu negdje njegovi roditelji međutim nikoga nije bilo", istakao je vozač koji je uspio i zabilježiti ovaj zastrašujuć događaj.

Prema njegovim riječima, zajedno sa prolaznikom koji se tu zadesio počeli su dozivati roditelje malenog dječaka, koji su ubrzo stigli. 

"I sam otac bebe i ne razumijem kako neko svoje dijete može tako dugo izgubiti iz vida. Video objavljujem isključivo radi toga da ukažem na ozbiljnost situacije", dodao je vozač.

Ovaj video je objavljen i na Youtube kanalu, a ubrzo su ispod njega uslijedili mnogobrojni komentari.

„Zastrašujuće je zamisliti šta bi se dogodilo da je na mjestu ovog čovjeka bio nesmotreni vozač i da je vozio većom brzinom. Ne želim to ni da zamislim. Jadno dijete", bio je samo jedan od komentara.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA