Zajednička vježba u Zadru: Pogledajte akrobatske grupe hrvatske i britanske avijacije

1
Radiosarajevo.ba
Zajednička vježba u Zadru: Pogledajte akrobatske grupe hrvatske i britanske avijacije
Foto: MORH / Zajednička vježba 'Krila Oluje' iz Hrvatske i 'Red Arrows' iz Velike Britanije

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Krila Oluje provela je u utorak u kasarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku, zajedničko uvježbavanje s akrobatskom grupom Kraljevskog ratnog zrakoplovstva Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Red Arrows u sklopu njihovog višednevnog radnog posjeta Hrvatskoj.

Prikaz sposobnosti akrobatskih grupa pratili su učenici srednjih škola, Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina iz Velike Gorice i Tehničke škole iz Zadra.

Vođa Krila Oluje major Darko Belančić istaknuo je kako saradnja između dvije akrobatske grupe traje dosta dugo.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

"Upoznali smo se davno na aero mitinzima i ostvarili smo odličnu saradnju s britanskim kolegama. Možemo puno naučiti jedni od drugih i ovo je izvrsna prilika za razmjenu informacija i znanja", izjavio je.

Jedan od pilota Krila Oluje natporučnik Danijel Rigo osvrnuo se na zajedničke letove istaknuvši: "Unatoč tome što se radi o dva različita aviona, naime Britanci lete u avionima na mlazni pogon dok Krila Oluje lete u mlaznim avionima s propelerom tzv. turbo prop avionu, tehnike letenja su i dalje iste i jedni i drugi koristimo ovakve prilike kako bi što bolje izvršili sve zadaće koje su stavljene pred nas".

Zajednička vježba 'Krila Oluje' iz Hrvatske i 'Red Arrows' iz Velike Britanije
Foto: MORH: Zajednička vježba 'Krila Oluje' iz Hrvatske i 'Red Arrows' iz Velike Britanije

"Vrlo smo sretni što smo ovdje u Hrvatskoj kako bi usavršili svoje vještine i izvukli najbolje iz našeg boravka u vašoj prekrasnoj zemlji", rekao je poručnik Adam Collins, pilot britanske akrobatske skupine Red Arrows.

Vojni predstavnik Velike Britanije u RH Andrew Higgs izrazio je zadovoljstvo što su piloti Red Arrows drugu godinu zaredom u Zemuniku imali priliku usavršavati svoje vještine istaknuvši kako je ovo odličan primjer bilateralne suradnje između Velike Britanije i Hrvatske, piše Direktno.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije