Viralno: U prodavnici snimili 'šaljivi' video, a sada im prijeti deportacija

0
Radiosarajevo.ba
Viralno: U prodavnici snimili 'šaljivi' video, a sada im prijeti deportacija
Foto: PrtScr / Leia Se nacrtala masku

Dvoje youtubera snimilo je na Baliju šaljivi video zbog kojega im sada prijeti deportacija iz Indonezije.

Josh Paler Lin i Leia Se ostali su bez pasoša, a možda će morati napustiti Bali jer su kršili lokalne zakone o nošenju zaštitne maske. Na snimci se vidi kako bez maske pokušavaju ući u dućan s prehrambenim namirnicama, a nakon što se ne puste unutra, ona odluči nacrtati masku, prenosi Jutarnji.hr.

S lažnom maskom vraća se u dućan u društvu Josha. Snimka je objavljena 22. aprila, a s obzirom na to da Lin ima 3,4 miliona pratitelja nije čudno da se odmah počela dijeliti društvenim mrežama.

U Indoneziji su na snazi strogi zakoni o nošenju maski. Policija može novčano kažnjavati kršenje zakona te deportirati strance ako je riječ o drugom prekršaju.

Iako je ovo tek prvi poznati prekršaj za dvoje youtubera, uzbuna koja se digla oko snimke privukla je ogromnu pažnju vlasti Baliju i odmah su im oduzeli putovnice.

Lin je navodno s Tajvana, ali živi u Sjedinjenim Državama, a Se je ruska državljanka, prema policijskom priopćenju.

Ministarstvo pravosuđa je priopćilo da će ih ispitati Uprava za imigraciju te će zajednički donijeti odluku o deportaciji.

Lin je u međuvremenu uklonio video s YouTubea te se izvinio. Video izvinjenja objavljen je s titlovima na engleskom i indonezijskom jeziku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije