Viralan snimak iz New Yorka: Grom "pogodio" Svjetski trgovački centar

0
Radiosarajevo.ba
Viralan snimak iz New Yorka: Grom "pogodio" Svjetski trgovački centar
Foto: YouTube / Neboder One World Trade Center u New Yorku

Tropska oluja Henri zahvatila je krajem vikenda sjeveroistok Sjedinjenih Država, gdje je izazvala nestanke struje u više od 100.000 domova i poplave zbog kojih su zatvoreni mostovi, preplavljeni putevi a mnogi ljudi ostali zaglavljeni u svojim automobilima.

Kako piše VOA, Henri je u nedelju ujutro iz uragana oslabio u tropsku oluju, ali je bio praćen vjetrom jačine od 95 kilometara na sat i naletima do 112 kilometara na sat kada je pogodio obalu Rhode Islanda.

Nakon toga je, tokom dana dodatno oslabio te je praćen vjetrom jačine 80 kilometara na sat počeo se kretati ka unutrašnjosti zemlje.

Elmedin Konaković o Dodikovom mitingu: Neka ih je vidio cijeli svijet, baš onakve kakve jesu

Elmedin Konaković o Dodikovom mitingu: Neka ih je vidio cijeli svijet, baš onakve kakve jesu

Neboder One World Trade Center u New Yorku - undefined

Foto: YouTube: Neboder One World Trade Center u New Yorku

Međutim, na tom putu našao mu se i New York. Iako je bio stotinama kilometara daleko, Henri se osjetio i u tom gradu kada je, usred koncerta u Central parku, izdato upozorenje na evakuaciju, a publici rečeno da mirno, ali brzo napusti park.

Koncert pod nazivom "Vratili smo se", trebalo je da simbolizuje povratak New Yorka u normalu, a trebalo je da nastupaju Bruce Springsteen, Paul Simon, Jennifer Hudson, Carlos Santana, LL Cool J i Andrea Bocelli, piše VOA.

Umjesto doživljaja s koncerta, video groma koji je pogodio zgradu Svjetskog trgovačkog centra (One World Trade Center) postao je viralan na društvenim mrežama. 

Inače, ovaj poslovni neboder u New Yorku završen je 2013. godine, visok je 541,3 metra te ima 99 spratova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije