Video koji je rastužio svijet: Koala izašla na cestu da bi pila vodu iz lokve

Radiosarajevo.ba
Video koji je rastužio svijet: Koala izašla na cestu da bi pila vodu iz lokve
FOTO: Facebook / Koala izašla na cestu da bi pila vodu iz lokve

Australijski požari polako, ali sigurno dovode se u kontrolu. Ali bez obzira na to moramo biti svjesni činjenice da su ogromne površine i dalje pod vatrom te da će takvo stanje trajati još neko vrijeme.

Priroda i životinje koje žive u njoj u stanju su potpunog haosa. Mnoge od njih su daleko od svojih prirodnih staništa, neke su u rezervatima i skloništima, a neke još čekaju pomoć i snalaze se same.

Jednu takvu scenu snimila je i Pamela Schramm, koja je sa svojom porodicom naišla na prizor koji joj je slomio srce. Nasred prometne ceste uočili su koalu koja je sišla s drveta i otišla se osvježiti nakon kiše. Lokve iz kojih je pila bile su jako male, a kada joj je Schramm prišla ne bi li vidjela je li ozlijeđena, jadna životinja i dalje je bila priljubljena uz tlo, prenosi Index.hr.

Koala, na sreću, nije imala povrede ni opekotine te se, naposljetku, sama maknula s ceste i popela na stablo. Schramm je ovaj video podijelila na svojim društvenim mrežama te je vozače pozvala na oprez.

„Molim vas, budite oprezni. Životinje izlaze na cestu kako bi se napile vode. Tužno je i bolno gledati ih tako pogubljene“, napisala je Schramm te se sjetila da ljudi na cestama godišnje usmrte više od 150.000 životinja, a to Australiji sada sigurno ne treba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije