Video dramatične akcije spašavanja oduševio svijet: Muškarac i njegov pas preživjeli uragan Helena

0
Radiosarajevo.ba
Video dramatične akcije spašavanja oduševio svijet: Muškarac i njegov pas preživjeli uragan Helena
Foto: Prtscr / X.com / Akcija spašavanja

Drama spasavanja snimljena uz obalu Floride prikazuje radnike obalne straže SAD-a kako silaze iz helikoptera da spase muškarca i njegovog psa iz Meksičkog zaliva dok se opasni uragan Helene približava.

Prema snimcima objavljenim na mreži od strane obalne straže, strašan incident se dogodio 25 milja od ostrva Sanibel u četvrtak, kada se 10-metarski jedrenjak pokvario i počeo se puniti vodom.

Član tima za spašavanje se vidi kako s daskom izlazi u zaliv s čamcem vezanim za lebdeći helikopter dok se uplašeni muškarac u narandžastom prsluku za spašavanje i njegov pas, koji nosi žuti prsluk, skaču sa svoje brodice u uzburkano more. Brzo su ukrcani na splav, koji je podignut do helikoptera obalne straže na sajli i doveden na sigurno.

Benjamin Netanyahu: 'Naredio sam ubistvo Nasrallaha, evo zašto'

Benjamin Netanyahu: 'Naredio sam ubistvo Nasrallaha, evo zašto'

"Muškarac i njegov pas su bili u dobrom zdravstvenom stanju," rekli su zvaničnici obalne straže. "Dovedeni su na Međunarodni aerodrom jugozapadne Floride kako bi se sastali s EMS-om."

Njihov neispravni čamac je ostavljen da pluta. Blizak susret jasno je snimljen kamerom jedne od službenica.

Uragan Helene je odgovoran za najmanje 30 smrtnih slučajeva dok nastavlja svoj put kroz jugoistok u petak, sa stalnim vjetrovima od 140 milja na sat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije