Uznemirujući snimak: Vozač BMW-a 'pokosio' dva pješaka pa se zabio u banderu

1
Radiosarajevo.ba
Uznemirujući snimak: Vozač BMW-a 'pokosio' dva pješaka pa se zabio u banderu
Foto: X.com / Vozač BMW-a skrivio tešku saobraćajnu nesreću u Kanadi

Nesreće na okupljanjima ljubitelja automobila često su zabavne sve dok neko ne napravi kobnu grešku. Nažalost, najgori mogući scenario ponovno se dogodio u nedjelju, 10. septembra, u Montrealu, Kanada, kada je vozač BMW-a pokušao impresionirati prisutne i završio sudarajući se s dvoje pješaka i banderom na ulici.

Oba pješaka su zadobila teške povrede i hitno su prebačeni u bolnicu. Izvještaji policije ukazuju da je 23-godišnji muškarac sada u stabilnom stanju i izvan neposredne opasnosti, dok se 19-godišnja žena nalazi u lošem stanju.

Tragična nesreća dogodila se u 14:35 u nedjelju, neposredno ispred prodavnice Porsche u četvrti Saint-Laurent u Montrealu. Obično, tokom takvih događanja, gledatelji se okupljaju kako bi posmatrali i snimili videa odlaska automobila s određenog područja.

Cijene u Neumu veće za 10-15 posto, trenutna popunjenost hotela na 70 posto

Cijene u Neumu veće za 10-15 posto, trenutna popunjenost hotela na 70 posto

Kratki video zabilježen koji se brzo proširio društvenim medijima prikazuje vozača zelenog BMW-a M4 F82 kako agresivno ubrzava i pokušava izvesti manevre skretanja prije nego što izgubi kontrolu nad visokoperformansnim vozilom.

Čini se da je nedostatak iskustva mogao odigrati značajnu ulogu u ovom incidentu. M4 je izgubio kontrolu nakon što je prekomjerno skrenuo, udario u ivičnjak i snažno udario dvoje ljudi. Zatim se sudario s banderom, uzrokujući njen pad.

Na videu je prva osoba u bijeloj kapuljači vidljiva prije sudara, dok je druga osoba obučena u crno bila bačena nekoliko metara u zrak zbog udara. Treća osoba, obučena u crveno, uspjela je izbjeći udarac padajuće bandere na krov parkiranog Nissan X-Trail.

Prema pisanjima Journal de Montreal, 28-godišnji vozač BMW-a nije povrijeđen i očekuje se da će se suočiti s kaznenim optužbama. Sudsko saslušanje bilo je zakazano za ponedjeljak, 11. septembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije