Uznemirujući snimak: Uživo na Facebooku emitirao vlastito ubistvo

Radiosarajevo.ba
Uznemirujući snimak: Uživo na Facebooku emitirao vlastito ubistvo
Uznemirujući snimak muškarca iz Sjeverne Karoline, koji je uživo emitirao vlastito ubistvo putem društvene mreže Facebook već sada pregledale su stotine zgroženih korisnika društvenih mreža.

Kako je policija objavila, riječ je o Prenticeu Robinsonu (55), koji je ubijen vatrenim oružjem u ponedjeljak oko 10 sati ujutro prema lokalnom vremenu. Na internetu je objavljen snimak ubistva, koje je emitirano putem Facebooka, prenosi WCNC.

Šef policije kazao je kako intenzivno tragaju za ubicom, koji je identificiran kao 65-godišnji Douglas Cleveland Colson.

Robinson se putem usluge Facebook Live požalio da mu je "član porodice ukrao jedan od tri mobitela". Snimao se kada je otišao prijaviti krađu policiji u gradu Wingate. Na povratku iz policijske stanice razmijenio je nekoliko riječi s osumnjičenim, koji ga je zatim upucao.

Šef policije izjavio je da je u šoku zbog ubistva koje je počinjeno samo nekoliko minuta nakon što je razgovarao s Robinsonom. Zbog pucnjave su privremeno zatvoreni škola i univerzitet.

Robinsonova porodica i prijatelji izjavili su da je nedavno proslavio rođendan:

"Ovo je nestvarno. Da neko tako hladnokrvno ubije čovjeka, to nije normalno", rekao je Charles Baker, koji je poznavao Robinsona 30 godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije