Uznemirujući snimak: Pio previše energetskih pića, pa ostao bez dijela glave

Radiosarajevo.ba
Uznemirujući snimak: Pio previše energetskih pića, pa ostao bez dijela glave
Prekomjerna upotreba energetskih pića može biti itekako opasna za sve korisnike, a to je dokazao i primjer mladića Austina iz Kalifornije, koji je zbog prekomjerne upotrebe ovih poća ostao bez dijela glave.

Kako je posvjedočila njegova supruga Brianna, koja je bila trudna, njen suprug je jednostavno jednog dana završio u bolnici, zbog jakih bolova u glavi, prenosi BoredPanda.

Ubrzo, ljekari su ga operirali pokušavajući mu zaustaviti krvarenje u mozgu, zbog čega mu je glava nekontrolirano oticala. Zatim je uslijedila i druga operacija, jer ljekari nisu mogli pronaći uzrok krvarenja.

"Testirali su ga na droge, ali nalazi su bili negativni. Ispostavilo se da su glavni razlog njegovih problema bilia energetska pića, koja je počeo piti zbog dužeg radnog vremena i putovanja na posao. Kofein u energetskim pićima sužava krvne žile, podiže krvni pritisak i povećava rizik od krvarenja", pojasnila je njegova supruga.

Kako bi zaustavili krvarenje, ljekari su napravili dekompresivnu kraniotomiju, odnosno izrezali mu prednji dio lobanje, a Brianna je sina rodila dok joj je suprug bio u komi. Sedam dana kasnije se probudio, a nakon dva mjeseca prvi je put vidio dijete.

“Svakog dana se budim kako bih se brinula o sinu i mužu. Kuham im, sa suprugom prolazim fizikalnu terapiju i pomažem mu naučiti govoriti”, zaključila je Brianna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije