Užas: Ostavio je svog psa ispred azila, a onda se dogodilo ono najgore

Radiosarajevo.ba
Užas: Ostavio je svog psa ispred azila, a onda se dogodilo ono najgore
Foto: Screenshot / Ostavio je svog psa ispred azila

Napuštenih pasa u Bosni i Hercegovini je hiljade, ali i u svijetu situacija nije ništa bolja.

Svakoga dana vlasnici ostavljaju pse o kojima su obećali brinuti, koje su obećali voljeti i paziti. Ali negdje na putu to je obećanje nestalo, otišlo u zaborav i ti su psi ostavljeni na ulicama, ispred azila i udruženja, svezani za drvo u šumi, bez vode i hrane.

Neki od njih budu spašeni, pronađu novu porodicu koja se zaista brine o njima i koja ih stvarno voli. Ali neki ne dođu do toga, oni završe na najgori mogući način, oni ne prežive.

Ovo je, nažalost, jedna takva priča. Vlasnik je svog ljubimca ostavio ispred azila, a kada je otišao u drugom smjeru, njegov ga je pas nastavio slijediti, piše Index.hr.

Nedugo nakon toga, udario ga je auto. Ova tužna priča samo je jedna u nizu pouka iz koje ćemo izvući ono što može spasiti barem jedan pseći život. Udomi, ne kupuj!

Ali nemoj udomiti ako nisi siguran, ako misliš da to nećeš moći i ako odmah na početku vidiš da ne ide.

Nemoj ostaviti na ulici, u šumi, ispred nečije zgrade, pred azilom ili udruženjem. Radije se javi ljudima koji o tome brinu, radije podijeli na društvenim mrežama, budi iskren. Neki će te sigurno osuditi, ali postoje oni koji će ti zahvaliti što nisi išao putem kojim je išao čovjek iz ovog videa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije