Užas kod Floride: Tinejdžerka preživjela napad ajkule

0
Radiosarajevo.ba
Užas kod Floride: Tinejdžerka preživjela napad ajkule
Foto: Facebook / Addison Bethea, tinejdžerka koja je preživjela napad ajkule

Tinejdžerka koja je preživela napad ajkule prošle sedmice na Floridi, sada se suočava sa operacijom, naime, doktori su odlučili da joj amputiraju nogu.

Napad ajkule na Addison Bethea se dogodio plaži na sjeverozapadu Floride u četvrtak. Tinejdžerka se nalazila blizu obale kada ju je odjednom u vodi napala ajkula.

Ni vlasti ni svedoci nisu mogli da potvrde vrstu ajkule koja je napala Addison, iako su ljudi koji su kasnije videli ajkulu procijenili da je životinja bila dugačka otprilike 2,5 metara.

Zanimljiva anketa na Redditu: 'Postoje li etnički Srbi u Bosni i Hercegovini koji je zaista vole?'

Zanimljiva anketa na Redditu: 'Postoje li etnički Srbi u Bosni i Hercegovini koji je zaista vole?'

Tinejdžerka bi trebala biti podvrgnuta amputaciji u utorak nakon što se ajkula zakačila za gornji dio njene desne noge, prenio je CBS Miami. U nedavnom intervjuu, Addison je objasnila kako ju je njen stariji brat (vatrogasac), Rhett Willingham, izvukao na sigurno.

"Jedino čega se sjećam je da mi se nešto zakačilo za nogu i osjetila sam da nešto nije u redu. A kada sam pogledala vidjela sam da je u pitanju velika stara ajkula.

Onda sam se sjetila da sam na 'Animal Planetu' gledala emisiju u kojoj su spomenuli da ajkulu treba udariti u nos ili tako nešto. Ali nisam mogla da joj priđem do nosa", rekla je ona iz svog bolničkog kreveta u izjavi za jutarnji program "Dobro jutro Ameriko".

Njen brat je za CBS Miami rekao da je bio na dva metra od Addison kada je čuo kako njegova sestra vrišti, prenosi Mondo.

"Ustao sam da se okrenem i vidim šta se dešava jer je zvučalo kao da ju je nešto uplašilo. Kada sam vidio da je crvena voda svuda oko nje, doplivao sam do tamo, zgrabio sam je, šutnuo ajkulu, odvukao je, a zatim sam vikao: 'U pomoć'!, rekao je on.

Izvukao je Addison iz čeljusti ajkule prije nego šta ju je prebacio u čamac i stavio podvez na njenu ranjenu nogu kako bi smanjio gubitak krvi.

"Moja kćerka, po medicinskim standardima, trenutno ne bi trebala biti živa i ja to znam. Čudo je da je preživjela ovo i znam da Rhett nije bio sa njom kada se to dogodilo možda bismo sada bili u sasvim drugačijoj situaciji", rekla je njena majka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije