Usred decembra: Tuzlak se kupao u Panonskim jezerima u društvu galebova

Radiosarajevo.ba
Usred decembra: Tuzlak se kupao u Panonskim jezerima u društvu galebova
Foto: Facebook / Printscreen

Već smo se navikli gledati prizore kupanja izvan sezone na tuzlanskim Panonskim jezerima za koje možemo reći da su hrabar potez, upravo jedan takav zabilježen je jučer u 13 sati.

Decembarske temperature proteklih dana kreću se od ispod nule pa do 10 stepeni Celzijusa, a prošle sedmice pao je i prvi decembarski snijeg.

Panonska jezera idealna su u hladnim danima za šetnju sa porodicom a tu je i tek otvoreno klizalište kako za najmlađe tako i za one starije koji vole uživati na ledu.

Međutim, postoje oni koji se odvaže i na kupanje u mjesecu decembru. Upravo to nam pokazuje videosnimak objavljen na Facebook stranici Panonika Tuzla BiH, zabilježen jučer u 13 sati.

Naime, jedan Tuzlak odlučio je zaplivati ‘u društvu galebova’, zanemarujući činjenicu da je mjesec decembar i da mnogi iščekuju nove snježne padavine. Podsjećamo, kupanje u hladnim danima decembra i januara poznato je kao tradicionalno novogodišnje kupanje koje se održava u mnogim zemljama širom svijeta, piše Tuzlanski.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije