Urnebesan video: Pogledajte kako ovi psi reagiraju na određene riječi

0
Radiosarajevo.ba
Urnebesan video: Pogledajte kako ovi psi reagiraju na određene riječi
Print Screen / Trenutak iz videa

Najpametniji psi navodno pamte i po stotinu riječi, no prosječan pas može ih zapamtiti ipak nešto manje. To su obično riječi koje su mu jako drage - hrana, šetnja ili keks.

Ipak, znaju oni upamtiti i šta znače riječi iza kojih stoje radnje koje im baš nisu drage - recimo, odlasci veterinaru. Koliko će riječi upamtiti ovisi o njihovoj inteligenciji, ali i o tome koliko često s njima govorimo.

Vlasnik dva psa odlučio je snimiti urnebesan video u kojem pokazuje koje riječi njegovi psi znaju. Pravio se da priča na telefon sa svojom majkom i potom je izgovarao riječi koje njegovi psi vole: baka, posjeta, vožnja automobilom, trgovina za kućne ljubimce, poslastice...

Reakcija pasa je zabavna. Na svaku poznatu riječ nakrivili su glavu, pogledali ga, podignuli uši... Video je pogledan 4,5 miliona puta, a mnogi komentatori nisu skrivali svoje oduševljenje zabavnim dvojcem i njihovim reakcijama. Neki su napisali kako se i njihovi psi ponašaju jednako, dok su drugi dodali kako smatraju da simpatičan dvojac zaslužuje sve što im je najavljeno u tom lažnom telefonskom razgovoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije