U posljednjem trenutku izbjegao nesreću: Ovako se gine na motoru

0
Radiosarajevo.ba
U posljednjem trenutku izbjegao nesreću: Ovako se gine na motoru
Foto: Screenshot / X.com / Opasnost na cesti

Snimak sa puta u Srbiji zabilježen kamerom jednog motocikliste ljudi gledaju sa jezom, a sve zbog opasne situacije sa kojima se ovaj tip vozača sreće gotovo svakoga dana.

"Eto kako to izgleda na motoru. Meni se ovakve situacije dešavaju svakodnevno. Poslao drug, desilo se jučer. U svakom slučaju, od početka godine je poginulo 33 motociklista, a vjerujem da su za 2/3 krivi ovi što voze četvorotočkaše. Niti gledaju, niti signaliziraju gdje su krenuli", napisao je twitteraš koji je objavio snimak.

Na njemu se vidi kako se motocikl, čiji vozač je snimio situaciju, kreće po putu, i taman kada treba da izađe iz nepregledne krivine, tik ispred njega se uključuje automobil, izlazeći sa makadamskog puta, praktično sa brda i pri tome – bez ikakvog upozorenja.

Iskusite svijet novih mogućnosti uz Samsung Galaxy Z Flip6 i Z Fold6 mobilne telefone

Iskusite svijet novih mogućnosti uz Samsung Galaxy Z Flip6 i Z Fold6 mobilne telefone

Srećom motociklista je uspio da zakoči na vrijeme i spriječi nesreću, koja bi ga možda koštala i života da se kretao većom brzinom.

“Da ga stigne i razbije čovjek i ne samo motorista”, “Strašno, često se ovo dešava. Par puta doživio i propisno se izlomio, i ja i motor“, “Definitivno saglasan, ali ima i ona stara koju mi je rekao jedan vrlo dobar čovjek i bajker, pred svaku krivinu, kad ne vidiš put uvijek usporiti… Ne poslušam ni ja taj savjet uvijek, ali ponekad me spasi”, “Realno, ovo je užasno uključenje u krivini, i morali bi signalizacijom da smanje brzinu na 30 na sat ili semaforom… Ovdje bi i automobil imao isti problem, a ne samo motociklista”, neki su od komentara na objavu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije