Gazda kafića u bh. gradu teško stradao: Pesnice letjele na sve strane!

2
Radiosarajevo.ba
Gazda kafića u bh. gradu teško stradao: Pesnice letjele na sve strane!
FOTO: Screenshot / Tuča u kafiću u Posušju

U noći s petka na subotu nešto iza ponoći izbila je opća tučnjava u centru Posušja, tačnije u ugostiteljskom objektu Viva, gdje je jedna osoba zadobila teže tjelesne povrede, prijelom noge i potres mozga, dok je nekoliko osoba lakše povrijeđeno.

Iako su se stanovnici koji žive u blizini objekta već godinama žalili na preglasnu muziku i buku u poslijeponoćni satima te podnosili pismene i usmene prijave policiji i ostalim općinskim službama, ništa se nije promijenilo po tom pitanju i njihovim prijavama.

Nakon što je telefonski stigla prijava u PU Posušje oko 00.50 sati da je došlo do tučnjave u kafiću Viva, te da ima povrijeđenih, pripadnici PU Posušje su izašli na mjesto događaja i zatekli veliki broj gostiju ispred bara, na cesti.

"Nered je već prestao, a glavni izazivači su pobjegli. Brzom razmjenom informacija i ophođenjem na terenu te iz izjava učesnika došli su do informacije o kome se radi”, rekla je za lokalni portal Otpor.media izvor iz MUP-a.

Kako je rečeno, radi se o trojici braće koja su se udaljili vozilom Mercedes imotskih registracijskih oznaka.

Nedugo zatim, nešto malo iza 1 sat, granični policajci na GP Osoje su kontrolirali i izdvojili Mercedes u kojem zatečene dvije osobe za kojima se tragalo. Spomenutu braću M.G (r. 1991.) i R.G (r. 1993.) su zadržali do dolaska službenika PU Posušje koji su nakon dolaska utvrdili identitet njih dvojice, dok trećeg nisu pronašli u vozilu.

Bez posebnog protivljenja na poziv policijskih službenika, sprovedeni su u PU Posušje, piše portal otpor.media.

Nakon što je utvrđeno kako su upravo oni izazvali nered, lišeni su slobode i zadržani. U međuvremenu se također saznalo da je vlasnik spomenutog objekta u kojemu je i izbila tučnjava M. M. teže povrijeđen i prevezen na CUM Mostar.

O svemu obaviješteno je Tužiteljstvo Zapadno-hercegovačkog kantona. Deseci svjedoka javili su se kako su spremni svjedočiti o ponašanju ove trojice, pa se saslušanje i obrada nastavila i tokom jučerašnjeg dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije