Taj osmijeh...: Pogledajte reakciju bebe kad prvi put čuje mamin glas

Radiosarajevo.ba
Taj osmijeh...: Pogledajte reakciju bebe kad prvi put čuje mamin glas
PrtScr / Ljubičica mila <3

Preslatki dječačić Alex Denman čija je reakcija kada je prvi put čuo majčin glas, rasplakala cijeli svijet, gostovao je s njom u popularnoj britanskoj TV emisiji This Morning.

Alex Denman je rođen gluh, a postao je velika internet zvijezda kada je njegova majka Jen, iz Liverpoola, podijelila snimak na kojem se vidi najveći osmijeh na svijetu kada ovo milo sunce prvi put čuje majčin glas: "Zdravo, ljubavi, mama je."

Jen je u emisiji govorila o ovom magičnom momentu, koji je snimljen u junu, a Twitteraši su se topili od pogleda na djetešce koje se sklupčalo u majčinom krilu. Video je pregledan skoro milion puta.

Jen je govorila o svojoj trudnoći, kako su ga, dok se još nije rodio, zvali "vrtirep", jer nikad nije bio miran, ali i o tužnom trenutku kada su, brzo nakon rođenja, od ljekara saznali da dijete ne čuje.  Ubrzo su pristali na proceduru koja će bebaču pomoći da čuje prvi put, a, kako je Jen kazala, video je bio namijenjen prijateljima i obitelji. Nisu slutili koliko će odjeknuti internetom...

Ipak, roditelji zajedno s mališanom uče i znakovni jezik, a u časove su uključili i širu obitelj kako bi, danas sutra, svi mogli razumjeti ovog prelijepog dječaka.

Jen je kazala i kako je Alex kao i svako drugo dijete, no, ne smiju ga ni na tren ostaviti samog, jer odmah skida aparatiće koji mu pomaže da čuje i žvaće ih. Dodala je kako će Alex aparatiće morati nositi do kraja života.

Pogledajte ovaj video. Mi smo se opet svi rasplakali!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije