Svi smo se rasplakali od sreće: Prvi koraci ove djevojčice raznježili svijet

Radiosarajevo.ba
Svi smo se rasplakali od sreće: Prvi koraci ove djevojčice raznježili svijet
PrtScr / Sunce milo, bravo djevojčice!

Millie Hughes, četverogodišnja djevojčica koja boluje od cerebralne paralize učinila je svoj prvi dan škole posebno nezaboravnim kada je načinila prve korake, sama, bez ičije pomoći dok je koračala prema zgradi.

Ova djevojčica iz Lancashirea (Velika Britanija), bila je u pratnji svog brata blizanca i majke, 36-godišnje Natalie, a majci je prije polaska rekla: "Vidjet ćeš, sigurna sam da to mogu."

Millie je rođena sa ovim oboljenjem i većinu svog života provela je u bolnicama. 

Majka kaže da plače svaki put kada vidi snimak, a posebno je "dirne" kada začuje svog sina Evana koji svojoj sestri pomaže i govori: "Hoćeš da ti donesem štake ili igračku?" Inače, Evan se ponaša vrlo zaštitnički prema svojoj Millie.

"Mnogo se vole. Kada odemo u park, on se uvijek brine za nju, pomaže joj i ljulja je, kada sjedne na ljuljašku", rekla je majka.

Korisnici interneta potpuno su oduševljeni koracima ove djevojčice, i poručili su joj da je ona istinska zvijezda i pravi mali heroj! 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije