Srećković bez premca: Mladić koji je preživio napad zmije, medvjeda i ajkule

Radiosarajevo.ba
Srećković bez premca: Mladić koji je preživio napad zmije, medvjeda i ajkule
FOTO: Screenshot / Dylan McWilliams
Dvadesetogodišnjaku koji je preživio napad ajkule dok je surfovao na Havajima to nije bio prvi bliski susret s divljim životinjama.

Osim napada morskog psa, preživio je i okršaj s medvjedom, a prije toga ga je ugrizla i zmija, prenosi National Geographic.

Riječ je o Dylanu McWilliamsu, koji je surfovao kod ostrva Kauija kada se iz dubine pojavila tigrasta ajkula dugačka gotovo 2,5 metra. Ajkula je Dylana ugrizla za nogu, ali je on uprkos teškoj povredio uspio otplivati oko 30 metara do obale. Slučajni prolaznik koji j evidio šta se dešava pozvao je Hitnu pomoć, a Dylan je dobio osam šavova na nozi.

Međutim, napad ajkule je treći put za četiri godine da je McWilliams imao bliski susret sa nekom opasnom divljom životinjom. Naime, prošle godine, dok je spavao u ljetnjem kampu u Coloradu, Dylana, koji je inače instruktor za preživljavanje, napao je medvjed i počeo da ga grize za zadnji dio glave. Uspio je da se odbrani tako što je počeo da udara zvijer po glavi i u oko, pa je životinja popustila stisak. Nekoliko godina ranije, tokom planinarenja u Utahu, ugrizla ga je zvečarka. Srećom, ugriz nije bio jak, pa je (ne)sretni Dilan izvukao živu glavu i od posljedica potencijalno smrtonosnog ugriza bio bolestan svega nekoliko dana.

“Ne znam da li sam pravi srećnik ili stvarno nemam sreće", izjavio je Dylan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije