Snimljena borba hrvatskog trajekta protiv valova visokih pet metara

Radiosarajevo.ba
Snimljena borba hrvatskog trajekta protiv valova visokih pet metara
PrtScr / Lastovo je nepobjediv

Legendarni hrvatski trajekt koji je nedavno proslavio pola stoljeća uspješnih plovidbi poznat je po nevjerojatnim maritimnim sposobnostima.

U srijedu je, javlja Morski.hr, po snažnoj buri i valovima većim od pet metara uspješno stigao do Visa s 30-ak vozila i oko 100 putnika.

"Išao je iz Splita za Vis, uobičajena ruta, unatoč tramuntani od 50-ak čvorova. More je bilo konstantno 4-5, a ispred Visa dobra 5-ica. U povratku smo morali ići skroz do Maslinice i oko Šolte jer su vjetar i more još pojačali. Sve u svemu, jako zanimljivo i dinamično putovanje", ispričao je Damir Jerkov, inicijator svojevrsnog fan kluba posvećenog brodu M7t Lastovo.

Jerkov je i sam jučer odlučio iskusiti adrenalin plovidbe po orkanskoj buri koja je za veliku većinu rizična, ali ne i za “Lastovo”.

"Osim “Lastova”, jučer su isplovili jedino “Marko Polo” za Stari Grad na Hvaru, s tim da je otkazao popodnevni polazak za Split. Sinoć je i “Lastovo” otkazao večernju za Vis. “Dubrovnik” je sinoć isplovio za Anconu ali je morao usporiti na manje od 10 čvorova čim je otvorio Drvenik Veli. Inače plovi oko 17 čvorova", ispričao je Jerkov.

Kako je to izgledalo, pogledajte u videu:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije