Snimka erupcije razbudila teoretičare zavjera: "Opet NLO kod vulkana Popokatepetl"

Radiosarajevo.ba
Snimka erupcije razbudila teoretičare zavjera: "Opet NLO kod vulkana Popokatepetl"
PrtScr / Šta je ovo?

Izrazito aktivni meksički vulkan Popokatepetl ovog je ponedjeljka ponovo eruptirao, no misteriozni svjetleći objekt koji se vidi na snimku erupcije mnogo je više zaintrigirao javnost od kaldere slavnog vulkana.

Webcamere meksičke vlade kontinuirano snimaju Popokatepetl (astečki izraz za planinu koja dimi, op.pr.), a oštrooki teoretičari zavjera tvrde da su na snimku posljednje erupcije uočili NLO (neidentificirani leteći objekt).

Na snimku se, zaista, svjetleći objekt pojavi nekoliko sekundi nakon što je vulkan počeo izbacivati masivne količine pepela, a onda i lavu. 

I dok su oni koji su ubijeđeni da je "istina tamo negdje" sigurni da je na snimku vanzemaljski brod, ima i onih koji su malo prizemljeniji.

To je avion - govore mnogi, dok su drugi realisti objasnili da je u pitanju satelit.

Bili vanzemaljci ili ne, meksička vlada upozorila je javnost da se kloni ovog područja dok kod je na snazi žuti alarm. Prva erupcija počela je oko 23 sata po tamošnjem vremenu, u ponedjeljak, kada je Popokatepetl počeo izbacivati stubove pepela, visoke i do 600 metara. Druga erupcija dogodila se 40 minuta kasnije. 

Podsjetimo, i prošle godine u januaru, jedan teoretičar zavjera objavio je snimak na kojem se tvrdi da su vanzemaljci česti posjetitelji vulkana Popokatepetl. 

Ista osoba tvrdi da je vanzemaljska aktivnost oko ovog vulkana porasla u posljednjih pet godina, a priča i kako su mu lokalni stanovnici kazali kako su vidjeli vanzemaljce kako izlaze iz vulkana...

Dobra tekila ili zaista vanzemaljci, vjerovatno nikad nećemo saznati...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije