Snimak koji nećete moći pogledati do kraja: Skočio sa velike stijene u more, ali pogrešno procijenio

0
Radiosarajevo.ba
Snimak koji nećete moći pogledati do kraja: Skočio sa velike stijene u more, ali pogrešno procijenio
Foto: Collage / Zastrašujući skok

Snimljen je zastrašujući trenutak kada skakač s litice pogrešno procijeni svoj skok i padne na stijene na Tenerifima dok njegovi prijatelji i turisti sve to užasnuto pomsatraju.

Mušakarca (40) su u ponedjeljak poslijepodne, 15. aprila, izvukli iz morske pećine zvane Charco El Tancon u Puerto Santiagu na sjeveru Tenerifa, nakon što je zadobio "ozbiljne ozljede" nogu.

Čovjek je pogrešno procijenio i skočio predaleko te udario nogama o stijene na suprotnoj strani.

Nevjerovatna priča: Ukrajinka (98) pješačila 10 kilometara da pobjegne iz okupirane teritorije

Nevjerovatna priča: Ukrajinka (98) pješačila 10 kilometara da pobjegne iz okupirane teritorije

Na snimku se čuju svjedoci kako reaguju u šoku i užasu nakon što je nesretni skakač završio u moru. Inače, nekoliko je turista izgubilo život skačući s te stijene.

Kristalno čista voda El Tancóna privlači turiste iz svih krajeva svijeta, ali ova se tačka smatra vrlo opasnom.

U padu aviona poginuo glumac najpoznatiji po ulozi Tarzana

U padu aviona poginuo glumac najpoznatiji po ulozi Tarzana

Naizgled mirna voda može se brzo pretvoriti u uzburkanu zavisno od plime i oseke, a plivači koji se kupaju u bazenu mogu se razbiti o stijene.

TripAdvisor, ali i lokalno stanovništvo upozoravaju ljude da ne posjećuju to mjesto.

Povrijeđenog muškarca su prijatelji izvukli iz mora do dolaska hitne pomoći.

Glasnogovornik službe rekao je: "40-godišnji stranac odveden je kolima hitne pomoći u Univerzitetsku bolnicu Hospiten Sur. Imao je nekoliko ozbiljnih povreda donjih ekstremiteta".

"Prvi hitni poziv zaprimljen je u ponedjeljak u 14.10 sati. Rečeno je da stranac treba doktorsku pomoć nakon što je udario u stijene kada je skočio u morski bazen u Charco El Tanconu. Njegovi su ga prijatelji već izvukli iz vode kad je stigla hitna pomoć".

Organizacija sa sjedištem na Kanarskim otocima osnovana za sprječavanje ovakvih nesreća objavila je: "El Tancon na Tenerifima ponovno je postao tragična vijest zbog najapsurdnije nesmotrenosti".

Rekavši da snimak nesreće pokazuje kako ljudi "rizikuju svoje živote i sve snimaju za društvene medije" unatoč znakovima upozorenja.

Glasnogovornik grupe je naglasio: "Molim vas: nema više nesmotrenosti, nema više samoubilačkih radnji, nema više smrti na moru. Prevencija i zdrav razum", javlja Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije