Samo opušteno: Pogledajte kako izgleda masaža noževima

Radiosarajevo.ba
Samo opušteno: Pogledajte kako izgleda masaža noževima
Facebook/Screenshot / Masaža noževima

Među brojnim radnjama širom tajvanske prijestonice Tajpeja, koje prodaju raznovrsno ljekovito bilje i preparate, nalazi se i jedna u kojoj njeni vlasnici svoje mušterije "tretiraju" čeličnim oštricama.

Kada bi neko sa strane, ko nije upoznat sa ovom vještinom, vidio kako ovi maseri terapeuti velikim mesarskim noževima "tapkaju" po leđima svojih mušterija, vjerovatno se ne bi baš najbolje osjećao.

Masaža noževima, poznata i kao "dai liao", podrazumijeva da se maseri, umjesto ruku, koriste noževima posredstvom kojih usmjeravaju protok pozitivne i negativne energije iz kože onoga koga masiraju.

Iako to i ne izgleda baš tako, oštrice noževa nisu naoštrene, kao što bi to bile da se oni koriste u mesari. No, i pored toga, ovakav tretman nije za svakoga.

"Ono što mi radimo nije religija. Nije ni nauka. Naša vještina je vezana sa energijom. Ona pomaže ljudima da dodirne njihovu dušu", kaže Hsiao Mei Fong, vlasnica Edukativnog terapeutskog centra iz Tajpeja. 

 Ona kaže da, iako ova terapija posmatračima može djevovati kao nešto nasilno, "dao liao" masaža noževima vraća energiju stimulišući cirkulaciju i vraćajući balans tijelu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije